Meteen naar de inhoud

Transformatie symptomen, 20 kenmerken van transformatie

 • door
Informatieavond Sjamanen Opleiding

Door de verandering in je systeem, die ontstaat na het loslaten van trauma, kun je ‘last’ hebben van transformatie symptomen. Ook kun je last hebben van vage niet te plaatsen klachten, die over de transformatie of trauma’s blijken te gaan. Het krijgen van deze klachten kunnen bijvoorbeeld plaatsvinden nadat je aan jezelf hebt gewerkt. In de vorige blog hebben we je uitgelegd hoe je trauma’s kunt loslaten en dat daar een trauma release bij kan voorkomen. In deze blog lees je meer over de symptomen die je kunt ervaren.

Transformatie symptomen zijn symptomen die zich tonen als jij in transformatie bent. Het is zoals verwarring slechts een doorgang kan zijn naar een andere realiteit. Zo beweeg je in transformatie ook van de ene staat naar een andere staat, waar je op dat moment aan toe bent. Hierdoor kun je dingen ervaren die onderweg een plek moeten krijgen of juist moeten worden losgelaten. Zie hier 20 voorbeelden van transformatie symptomen die jij kunt ervaren:

1. Innerlijke bedroefdheid en huilen zonder reden

Door het loslaten van je verleden (ook van vorige levens) kun je (diepe) innerlijke bedroefdheid en verdriet voelen. Er is geen aanwijsbare reden voor die emoties, maar je onderbewuste verwerkt je veranderingen of bereid zich voor op de veranderingen die op stapel staan. Wat je voelt lijkt op het gevoel van verhuizen: je verlaat een plaats waar je herinneringen, energie en gebeurtenissen achterlaat. Het is een rouwend gevoel van voorbijgaande aard. Daarbij kun je ook huilen zonder reden. Deze transformatie symptomen helpen ook om oude en opgekropte energie lost te laten.

Universele energie kennen we dat?

2. Een ongebruikelijk slaappatroon en intensief dromen

Door je veranderingen maak je heel veel wakker in je onderbewuste. Patronen worden opgeschud en veranderd. Dit brengt met zich mee dat je continue aan het verwerken bent en dat je slaap onrustig kan zijn. Je wordt bijvoorbeeld zonder reden tussen 2 en 4 uur ’s nachts wakker. Ook kun je overdag behoefte aan slaap krijgen. Gun jezelf ’s nachts en overdag de ruimte om je proces te verwerken. Als je ’s nachts wakker ligt, ga er dan even uit. Gun jezelf ook overdag een dutje, als dat nodig is om weer in balans te komen. Er komt vanzelf een moment dat je je energieker voelt en minder behoefte aan slaap krijgt.

Het slapen kan gepaard gaan met heftige dromen over oorlog, strijd, achtervolgingen en monsters. Dit zijn de vertalingen van de oude energie die je los laat en deze heftige dromen zijn van voorbijgaande aard. Probeer er ook zo mee om te gaan en te omarmen dat de dromen en de slapeloosheid er zijn voor je verwerking.

3. Fysieke gewaarwordingen en ontgifting

Ook fysiek kunnen allerlei symptomen zich uiten naar aanleiding van je bewustwordingsproces. Doordat je allerlei ervaringen, belemmeringen en patronen loslaat, moet je lichaam zich ontgiften. Lichamelijke klachten die je kunt voelen:

 • beven of trillen;
 • tijdelijk onregelmatige hartslag of hartkloppingen;
 • zoemen in de oren;
 • lichtflitsen in het gebied van het derde oog of pulserende lichtflitsen in het hoofd;
 • opvliegers die niet toe te schrijven zijn aan de menopauze;
 • kortademigheid;
 • vervroegde menopauze;
 • intense vermoeidheid;
 • verhitting van het fysieke lichaam;
 • onhandigheid;
 • spijsverteringsklachten;
 • krampen;
 • griepachtige verschijnselen;
 • huiduitslag;
 • pijn in spieren en gewrichten, met name in de knieën en heupen;
 • hoofdpijn, vooral aan de basis van de schedel en pijn in nek en schouders.

Om je lichaam zoveel mogelijk te helpen is het goed om veel water te drinken en gezond te eten.

3. Transformatie symptomen: duizeligheid, zweverig gevoel, gebrek aan oriëntatie

De veranderingen die je maakt, kunnen je uit balans brengen. De balans en comfortzone die je nu kent, verandert naar een ander niveau en een andere samenstelling. Terwijl je went aan het nieuwe bewustzijnsniveau en tegelijk ‘geaard’ blijft, kun je te maken hebben met duizeligheid en je zweverig voelen. Ook kun je het gevoel hebben dat je niet geaard bent of dat het niet lukt om te aarden.

Je lichaam kan iets achterlopen op het proces dat je doorloopt en daardoor een raar gevoel geven. Omarm je proces en probeer bezig te zijn met jezelf. Maak bijvoorbeeld bewust meer contact met de natuur om je oriëntatie te hervinden.

4. Grotere eetlust en gewichtstoename

Je veranderingen kunnen gepaard gaan met hoger gebruik van energie dan normaal. Hierdoor kun je meer trek hebben dan normaal of abnormale trek hebben. Herken waar je lichaam om vraagt en zorg dat je goed eet, zodat je de extra energie ook kunt aanvullen.

5. Verminderd concentratievermogen black out, vergeten

Door de enorme verwerking die plaatsvind in je onderbewuste, kun je in het bewuste je een beetje afwezig voelen. Je kunt het bijvoorbeeld ervaren alsof je een black-out krijgt. Je kunt gebrek hebben aan concentratie of je geheugen lijkt plots niet lekker te werken.

Zie het als een onbewust proces dat al je mogelijkheden en capaciteiten opeist om je te transformeren. Hierdoor heb je in het bewuste geheugen problemen met hele simpele dingen, zoals concentreren. Als je ervaart dat je er even niet uit komt, kun je bijvoorbeeld gaan slapen of rusten. Ook kun je er even uit gaan voor een wandeling. Door die rust, krijgt je systeem de tijd om de verwerking te doorleven en komt er vanzelf weer ruimte en mogelijkheden om je te concentreren en te focussen.

6. Verhoogde gevoeligheid, veel denken en obsessief willen begrijpen

Door de veranderingen en disbalans in jezelf kun je bewuste controle tijdelijk kwijtraken. Je kunt te maken krijgen met onbekende gevoelens en situaties. Als dit zeer intens voor je voelt, kan het zelf angst en paniek triggeren. Weet, nu je dit leest, dat dit ook transformatiesymptomen kunnen zijn. Nieuwe dingen kunnen heel eng en onbekend aanvoelen. Mocht je er zelf niet uit komen, bespreek je angsten en paniek dan ook met je therapeut, zodat je de rust kan krijgen om je proces van verwerking aan te gaan.

Transformatie symptomen

7. Plotselinge extreme gevoeligheid voor mensen of geluiden in je omgeving

In transformatie krijg je te maken met verschoning, ontgiften, loslaten en veranderen. Dit kan directe invloed hebben op je zintuigen zoals nieuwe mogelijkheden met je zintuigen. Bijvoorbeeld dat je beter gaat horen, ruiken en voelen. Dat kan best extreem aanvoelen. Het is zo nieuw dat je nog moet leren omgaan met die nieuwe niveaus. Dit levert op het moment van je verwerking en transformatie een extreme gevoeligheid op voor bijvoorbeeld geluiden in je omgeving.

8. Obsessieve angsten over vernietiging van de mensheid

Deze angsten kunnen door je veranderingen opeens naar boven komen: obsessieve angsten over vernietiging van de mensheid. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onderwerpen waar je je enorm druk over gaat maken, zoals: vervuiling, gebrek aan grondstoffen, buitenaardsen, technologie etc. Je kunt dan ook obsessief hiermee bezig zijn.

9. Wazig gezichtsvermogen

Wazige, zere, brandigere ogen en zelfs minder goed zien, zijn bekende transformatie symptomen. Door de grote hoeveelheid afvalstoffen die door de nieren worden verwerkt, kan het een tijdelijke weerslag op je ogen geven. Het kan zelfs net lijken of je een (nieuwe) bril nodig hebt. Na het verwerken en ontgiften kunnen deze symptomen weer geheel verdwijnen.

10. Transformatie symptomen: depressie zonder duidelijke reden

Verwerking gaat niet altijd gepaard met duidelijke emoties die naar boven komen en verwerkt moeten worden. Ook hoef je niet alles opnieuw de doorleven om het te verwerken. Een andere manier van loslaten en ‘energie opruimen’ kan gepaard gaan met een soort depressie of depressieve gevoelens. Je zit even in de put en je kunt er niet je vinger op leggen waardoor.

Omarm en heb geduld: je bent aan het verwerken en heerlijk dat je het mag loslaten!

Je huis wordt gerenoveerd, terwijl je als bewoner zelf aanwezig blijft.

11. Gevoelens van eenzaamheid, zelfs in gezelschap van anderen

Opeens eenzaam in de groep of verwijderd van anderen? Of wil je grote groepen mensen zelfs even vermijden, omdat je het gevoel hebt ze niets te vertellen te hebben? Als je heel druk bezig bent in jezelf, in je onderbewust en met veranderen en loslaten, kan menselijk contact en communiceren even niet tot jouw favoriete onderwerpen behoren. Dat is ook een voorbeeld van een transformatie symptoom. Maak je er niet druk om en neem de tijd om je eigen gang te gaan. Je vrienden zullen het vast begrijpen als je even tijd voor jezelf neemt. Daarna kom jij in ieder geval als een ander mens weer tevoorschijn.

12. Plotselinge veranderingen in werk of carrière

Doordat jij verandert en andere dingen gaat vragen is het een logisch gevolg dat de dingen om je heen gaan veranderen. Het kan zomaar voorkomen dat je van baan moet of wilt wisselen. Bedenk daarbij dat je, voor nu, een passende keuze maakt en dat niets vaststaat. Misschien zal je nog vaker tijdens, ook na je transformatie, van baan wisselen of een verandering van carrière maken.

13. Terugtrekken uit relaties met familie

Je biologische familie kies je met je ziel. Soms heb je met hen een bepaalde missie of moet je iets meemaken waardoor je bij hen terecht komt. Door je veranderingen kan het zijn dat je (tijdelijk) geen aansluiting bij hen vindt en voelt dat je weg drijft. Deze beweging heeft te maken met de ruimte die jij nodig hebt om je veranderingen door te maken. De verbindingen moet dan minder strak of close zijn. Na verloop van tijd kan dit ook weer veranderen en dan is de relatie die je dan opbouwt waarschijnlijk van een andere energetische aard.

14. Toename van “in jezelf praten”

Veranderen is in gesprek gaan met jezelf. Hierdoor kun je jezelf betrappen dat je vaker in jezelf praat of op een andere manier met jezelf communiceert. Je krijgt steeds meer inzichten in jezelf en leert jezelf steeds beter begrijpen. Je ontwikkelt vaardigheden om gebruik te maken van je innerlijke inzichten en kennis. Je bent niet gek, je hebt transformatie symptomen!

15. Het gevoel dat je niets klaarkrijgt, omdat er geen tijd is; gejaagdheid

Doordat je in je onderbewuste zo druk aan de slag bent, krijgt tijd een ander gevoel en definitie. Lineaire tijd kan minder belangrijk worden en je leeft meer in het ‘nu’. Dat kan een gevoel van gejaagdheid meegeven. Wellicht ervaar je het leven alsof je niets klaarkrijgt. Straf jezelf daar niet voor, maar voel hoe tijd zich op een nieuwe manier ontwikkelt. Probeer te doen wat je kunt, maar in ontspanning.

Soms is het pad zwaar, maar herinner je dat je nooit alleen bent!

16. Verlies van verlangen

Je voelt misschien geen enkel verlangen om ook maar iets te doen, niets kan je nog boeien. Voor nu is dat oké, omdat het een onderdeel van het proces is. Neem de tijd voor dit “niets doen” gevoel. Ga niet met jezelf in gevecht want het is van voorbijgaande aard.

17. Vreemde elektrische energiegolven in het lichaam

Het kristallijnen lichaam is ongelofelijk gevoelig en voelt solaire en lunaire energiegolven. In simpele bewoordingen je geleid een lichte mate van elektriciteit door je lichaam en door jouw veranderen kun je dat tijdelijk meer voelen. Ook kun je een soort schokken krijgen, waarbij je lichaam veranderd, waardoor jij meer kan laten stromen. De energieën die je voelt helpen vaak bij het proces om het lichaam van “nieuwe bedrading” te voorzien. Op die manier kun jij straks op een ander niveau verder. Je kunt wellicht ook meer van je eigen innerlijke wijsheid openen of je kunt meer bovenaardse informatie ontvangen. Net of je van het ene telefoonabonnement naar het volgende overgaat. Het wordt sneller, beter en daar moet je even aan wennen. Goed aarden kan dit verschijnsel in mildere banen leiden. Het is vaak het hevigst rond volle maan.

18. Toegenomen paranormale vermogens en verhoogd bewustzijn

Dit manifesteert zich vooral in het vermogen om innerlijke gedachten en gevoelens van anderen bijna te ‘horen’. Je leest iemand anders veel sneller dan voorheen en weet gelijk wat er aan de hand is. Je kunt je bewust worden van geesten, deva’s, engelen en buitenaardsen en met hen communiceren als je daarvoor open staat.

19. Een diep verlangen naar ‘Huis’ te gaan

Dit is misschien de meest moeilijke uitdaging van al deze symptomen. Je voelt misschien een diep verlangen om deze planeet te verlaten en terug te keren naar Huis/De Bron. Geen paniek, het is geen zelfdestructieve gedachte. Het is niet gebaseerd op boosheid, angst of frustratie. Hier wordt bedoeld dat “het stille deel” van jezelf graag terug zou willen naar de Bron. Het voelt alsof het hier klaar is. De karmische cyclus is compleet. Tegelijk ben je hier nog voor je aardse ervaringen en na je transformatie voel je weer welke dingen er hier nog voor je liggen om mee aan de slag te gaan.

20. Verdoofd gevoel

Je kunt het gevoel hebben dat je een beetje verdoofd bent en niet echt uit jezelf kunt komen. Dat kan fysiek voelbaar zijn of je bent emotioneel even een beetje uitgedoofd, vlak. Dit kan ook een manier zijn van je onderbewuste om te werken aan de grote schoonmaak. Hierdoor heb je in je bewuste en in gedrag dat je normaal vertoont even geen mogelijkheden om nu ook zo naar buiten te komen.

Zoveel transformatie symptomen als dat er typen mensen zijn!

Zoals je leest zijn de transformatie symptomen zeer wisselend en verschillend. Je kunt van heel veel symptomen last hebben of maar enkelen. Daarbij kun je het gevoel hebben dat je ziek (bijvoorbeeld grieperig) bent. De symptomen zijn niet per se een reden om naar de dokter te gaan. Die zal waarschijnlijk geen medische oorzaak kunnen vinden. Wel is het verstandig vinger aan de pols te houden en altijd over de symptomen te spreken met je therapeut. Zo weet je zeker dat er iemand ‘op je let’, terwijl jij je over kan geven aan jouw veranderingen. Mogelijk heb ik ook tips voor je, waarmee je je transformatie meer ontspannen kan doormaken.

1 reactie op “Transformatie symptomen, 20 kenmerken van transformatie”

 1. Pingback: Alles over trauma en trauma release | Sjamaan Adrie Talakua

Reacties zijn gesloten.