Meteen naar de inhoud

Veelgestelde vragen

Hieronder zie je de veelgestelde vragen over mijn consulten, de opleiding en andere belangrijke onderwerpen. Onder elkaar staan de vragen per categorie. Allereerst zie je de vragen en antwoorden met betrekking tot de Sjamanen opleiding, een aantal vragen over Sjamaan Adrie, veel gestelde vragen over het Covid-virus (corona) en als laatste de veelgestelde vragen over de consulten.

Consulten

Sjamanenopleiding

 • Ben jij als Sjamaan geboren?

  Er werd door mijn ouders altijd tegen mij gezegd dat ik bijzondere gaven had. Ik voelde dat mijn vader een hele bijzondere man was, een met hele bijzondere gaven. Hij stond er sterk in zijn energie en zei tegen met een ‘helm’ was geboren. Ik kreeg het dus al vanaf een jonge leeftijd mee. In mijn jeugd had ik er moeite mee om met mijn gaven om te gaan. Het pas latere leeftijd dat ik de Sjamaan in mij volledig kon accepteren. 

   

 • Hoe ontdek ik de Sjamaan in mezelf?

  Ik geloof dat elk mens bijzondere en unieke gaven heeft. Het is aan jou om die gaven te ontdekken en te gebruiken! In de Sjamanenopleiding ontdek je samen met mij welke krachten jij bezit en hoe je hier mee omgaat. Doordat je samen met andere mensen de opleiding doet, leer je ook vanuit een ander blikveld naar sjamanisme en jezelf te kijken. 

 • Hoe wordt sjamanisme toegepast in de opleiding?

  De toepassing van sjamanisme in de opleiding begint bij mijzelf. Mijn innerlijke stemming is voor het sjamanisme en liefde voor de mens.  Wanneer ik, vanuit die stemming, maak ik al een bijzondere verbinding met de mensen. De setting waar jij bent moet sereen voelen, dat er warmte en verbinding is. Dat is het vertrekpunt vanuit sjamanisme.

  Wat sjamanisme in de opleiding zo bijzonder maakt is dat ik bijna geen rituelen gebruik. Ik vind het belangrijker dat jij, als persoon, weet hoe het sjamanisme zich in jou uit. Is de Sjamaan in jou aanwezig? Voor hoeveel procent gebruik jij al jouw zintuigen? Ik ben niet zozeer geïnteresseerd in rituelen, ik ben vooral geïnteresseerd in hoe jij sjamanisme kan toepassen.

 • Wat maakt de Sjamanenopleiding uniek?

  Ik denk vanuit het principe dat het chassis van de mens goed moet zijn. In het eerste jaar van de opleiding gaan wij jouw chassis ontdekken en verstevigen. In het tweede jaar gaan wij hiermee verder, door middel van technieken en modellen leer je hoe jij jouw chassis kan inzetten om andere mensen te helpen, te genezen en te coachen. Bij mij staan de rituelen niet centraal, jouw persoonlijke ontwikkeling is veel belangrijker. 

 • Wat leer ik tijdens de opleiding?

  Het primaire doel van de opleiding is om ervoor te zorgen dat jij de Sjamaan in jou ontdekt en leert gebruiken. Ik ben ervan overtuigd dat elk persoon een Sjamaan kan zijn en dat in zich heeft. Hoe jij de Sjamaan in jou kan gebruiken om andere mensen te helpen, leer je in de opleiding. Daarnaast leer je ook handvatten, waardoor jij beter kan omgaan met jouw eigen zintuigen. Hierbij staat jou persoonlijke ontwikkeling centraal. 

 • Welke modellen en technieken worden er gebruikt?

  De belangrijkste techniek die je kunt leren is je gevoel. Dat klinkt misschien raar, maar het allerbelangrijkste is dat jij kunt voelen hoe de energie in een ruimte, groep of bij een individu is. Je dient te herkennen welke energie er heerst. Tijdens een gesprek kan er een verandering in energie plaatsvinden, kan je dit herkennen? Tijdens de opleiding zijn we steeds bezig met frequenties en energie, hoe is de energie gedurende de dag?

  Daarnaast gebruik ik ook modellen als het sjamanenwiel. Dit model laat jou voelen hoe het is om in iemand anders schoenen te staan. Dat is een eyeopener voor heel veel mensen. Zo heb ik verder allerlei verschillende modellen en technieken, die ik toepas tijdens de opleiding!

   

 • Hoe ziet een dag in de opleiding eruit?

  Het begint met het neerzetten van een positieve energie.  Als je dan binnenkomt voel je de verandering al. Daarna is het van belang dat jij verbinding met jezelf maakt.  Wij bespreken gedurende de dag jouw vooruitgang, maar ook die van de mensen om je heen. Door middel van oefeningen leer je jezelf te kennen, waarbij je steeds dichter bij de Sjamaan in jou komt. 

  Een trainingsdag is erop gericht dat jij je volledig kan ontplooien. Ik check elke trainingsdag hoe jij in je chakra’s zit en hoe jij je voelt. Naarmate de trainingsdagen voorbij gaan zie je mensen zich ontwikkelen. Dit maakt het werk wat ik doe zo mooi! 

 • Wat is de toegevoegde waarde van de Sjamanenopleiding?

  Hedendaags gaat de maatschappij om ons heen zo snel dat er bijna geen tijd meer is voor reflectie. Wij, als Nederlandse maatschappij, zijn heel erg gefocust op presteren, of anders gezegd: geld verdienen. Vanuit een humaan oogpunt kunnen wij dit nooit een leven lang volhouden. De Sjamanenopleiding leert jou om jezelf, als persoon, te leren kennen én op de eerste plaats te zetten. Het geeft jou een bewustwording van jouw leven, waardoor je beter kan omgaan met tegenslagen en allerlei knelpunten zoals stress. Kortom, door deze opleiding te volgen zet jij jezelf centraal!

 • Hoe pas ik de mijn geleerde kennis toe in de praktijk?

  In de opleiding leren wij veel over onszelf, maar ik probeer ook een aantal hulpmiddelen of tools mee te geven. Om een voorbeeld te geven van hoe mensen de opleiding toepassen is in hun communicatie. Wanneer ze binnen komen hoor ik vaak ‘ik denk dat ik’, terwijl na afloop van de opleiding ‘ik voel’ de boventoon voert. Je leert tijdens de opleiding onder andere duidelijker communiceren, voor jezelf opkomen en weten wat jij aan kan. Als je vervolgens in je werk of relatie tegen obstakels aanloopt, ben je beter instaat hiermee om te gaan. Je hebt een stevig fundament opgebouwd, waarop je verder kan bouwen. 

 • Wat kost de opleiding?

  De Sjamanenopleiding kost in totaal 2475,- euro per opleidingsjaar. De volgende Sjamanenopleiding start op 30 januari 2021!

 • Hoe lang duurt de opleiding?

  De Sjamanenopleiding duurt in totaal 4 jaar. 

 • Wat is het verschil tussen de opleiding en de consulten?

  Het voordeel van het deelnemen aan de opleiding is dat jij onderdeel bent van een groep. Daardoor leer je, niet alleen van jezelf, maar ook van de andere personen. Daarnaast leer je in de opleidingen veel hulpmiddelen die jij kan toepassen in je dagelijkse leven. Consulten zijn meer gericht op een snellere aanpak van een specifiek probleem. 

 • Sjamaan Adrie

 • Hoe kwam sjamanisme in je jeugd tot uiting?

  Ik vond het niet makkelijk om in mijn jeugd met mijn gaven om te gaan.  Ik was vooral bezig met voetbal. Elke dag was ik buiten op het pleintje te vinden en pas op latere leeftijd liet ik het sjamanisme binnen.  Door vrienden van vroeger word ik nog vaak herinnerd aan die kleine jongen met een snottebel en een bal onder zijn arm.  Ook toen ik later andere sporten ging doen was ik voornamelijk bezig met één doel; winnen. Ik denk dat ik deze periode nodig heb gehad om tot mijn roeping te komen en de Sjamaan in mij te ontdekken. 

 • Wat betekent Sjamanisme voor jou?

  Voor mij is sjamanisme geen mystiek van trommels en vuurlopen.  Ik heb vanuit de Molukse cultuur technieken meegekregen, waar ik ook een meer wetenschappelijk, Westers deel vanuit Nederland aan toe voeg. De Willie Wortel in mij wil ontdekken wat er nog allemaal kan worden toegevoegd aan sjamanisme. Sjamanisme is niet beperkt tot Europa, niet tot Azië, niet tot Afrika. Vanuit mijn ervaringen heb ik een innerlijke, grote bibliotheek opgebouwd, waarbij sjamanisme voor mij een hulpmiddel is om jou, als persoon, jezelf te laten ontwikkelen.  

 • Hoe ontdek ik de Sjamaan in mezelf?

  Ik geloof dat elk mens bijzondere en unieke gaven heeft. Het is aan jou om die gaven te ontdekken en te gebruiken! In de Sjamanenopleiding ontdek je samen met mij welke krachten jij bezit en hoe je hier mee omgaat. Doordat je samen met andere mensen de opleiding doet, leer je ook vanuit een ander blikveld naar sjamanisme en jezelf te kijken. 

 • COVID-virus

 • Welke maatregelen zijn er getroffen met betrekking tot het coronavirus?

  Sinds februari van dit jaar ben ik verhuisd naar een nieuw pand. In dit pand heb ik voldoende ruimte om, conform de opgestelde maatregelen van het RIVM, jou te ontvangen. Dat betekent dat consulten en opleidingen altijd op anderhalve meter plaats vinden. Daarbij is er geen fysiek contact (zoals handen schudden) en zijn er verschillende looproutes door het pand. Voorafgaand aan de consulten en opleidingen ontsmet ik mijn handen en wil jou vriendelijk vragen dit ook te doen.

 • Hoe wordt er omgegaan met groepen zoals bij de Sjamanenopleiding?

  Ik beperk het aantal mensen in het pand conform de maatregelen van de Rijksoverheid.  Momenteel is de maximale groepsgrootte voor binnenruimtes vastgesteld op 30 personen, waarbij uitzonderingen kunnen worden gemaakt voor onderwijs- en trainingsinstellingen. 

  Om tijdens de Sjamanenopleiding op een plezierige als veilige manier met elkaar om te gaan zijn er een aantal maatregelen getroffen:

  • Voorafgaand en tijdens de opleiding is er de mogelijkheid om uw handen te ontsmetten. Ik zal dit zoveel mogelijk doen en vraag jou vriendelijk dit ook te doen.
  • In het pand zijn looproutes aangelegd waardoor de anderhalve meter regel zo goed mogelijk gewaarborgd kan worden. 
  • Tijdens de opleiding heb jij een eigen zitplaats met eigen spullen (zoals een notitieblok, schrijfgerei en multomap).
  • Indien er tijdens de opleiding geoefend wordt is het mogelijk om dit in verschillende ruimtes te doen, waardoor er voldoende afstand kan worden gehouden. 
  • Tijdens de lunch en korte pauze’s is er de mogelijkheid om te eten en bijvoorbeeld koffie of thee te drinken. Je krijgt daarbij eigen glazen, borden en bestek. Ook is de lunchruimte zo ingericht dat wij op anderhalve meter met elkaar kunnen lunchen. 

  Door het nemen van de bovenstaande maatregelen hoop ik de kans op besmetting tot zoveel mogelijk te beperken. Ik wil je dan ook vriendelijk vragen voor jouw medewerking.  Daarbij geldt ook: heb je klachten? Laat je testen en laat het mij zo snel mogelijk weten. 

 • Wordt er een mondkapje of spatmasker gedragen tijdens consulten of opleidingen?

  Ik wil ervoor zorgen dat jij je plezierig en veilig voelt als je bij mij in het pand bent.  Momenteel werk ik zonder mondkapjes of spatmasker, aangezien ik geen fysiek contact met jou heb tijdens consulten of opleidingen.  Daarbij is de gezichtsuitdrukking voor mij, als Sjamaan, een belangrijk element in onze non-verbale communicatie. Natuurlijk realiseer ik mij dat je het misschien prettiger vind, als jij en\of ik een mondkapje of spatscherm draag. Hiervoor sta ik dan ook open en laat mij dit dan gerust even weten!

 • Consulten

 • Hoe wordt sjamanisme toegepast in de consulten?

  Vanaf het moment dat jij in contact komt met mij ontstaat er een energie-overdracht. Als jij openstaat voor die energie gebeurt er gelijk wat met jou. Dit is het sjamanistische element. Tijdens de consulten probeer ik jou, met mijn bijzondere gaven zo goed mogelijk te helpen met jouw onderwerp. Vaak is het al zo dat het praten over jouw onderwerp al veel met jou doet. Daarbij probeer ik jouw energie te voelen met mijn handen, zodat ik weet hoe jij je voelt en jou zo goed mogelijk kan helpen. 

   

 • Wat wordt er besproken in een consult?

  In de consulten bespreek ik alle zaken die jij voorlegt.  Je kan daarbij denken aan trauma’s of problemen met stress. Het is dus aan jou om onderwerpen in te brengen. Vervolgens gaan wij daar samen mee aan de slag en gaan wij concreet kijken hoe ik jou het beste kan helpen. 

 • Wat is het verschil tussen de consulten en de Sjamanenopleiding?

  Een voordeel van consulten is dat jij, in relatief korte tijd, heel veel progressie kan boeken. Doordat wij een-op-een samen zitten kunnen wij direct naar de kern van jouw onderwerp. Wij kunnen dan samen naar een oplossing voor een specifiek onderwerp toe werken. Binnen de Sjamanenopleiding is dit ook mogelijk alleen is de tijdsperiode langer. 

 • Hoeveel consulten heb ik nodig?

  Het is moeilijk in te schatten hoeveel consulten jij nodig hebt. Dat hangt bijvoorbeeld af van de hevigheid van het probleem waar jij mee komt, maar ook hoe snel wij samen progressie maken. Na ons kennismakingsgesprek zal ik jou altijd een beeld proberen te schetsten van het traject wat wij kunnen doorlopen. 

 • Wat kost een consult?

  Het gerekende tarief is 100,- euro per uur. Als het consult langer duurt dan 60 minuten, dan betaalt u 50,- euro per half uur. Hierbij wordt de genomen tijd naar het volgende halfuur afgerond.

 • Hoe lang duurt een consult?

  Een regulier consult duurt ongeveer tussen de 1 en 2 uur. Hierbij geldt een minimale tijd van 60 minuten. De exacte tijd wordt beïnvloed door bijvoorbeeld het aantal zaken wat jij wil bespreken, als de hevigheid van de onderwerpen. 

 • Hoe verloopt een consult?

  Voordat wij samen komen test ik jou helemaal uit. Hierbij kijk ik hoe het met jou gaat, zowel lichamelijk als op energetisch vlak. Zo heb ik een idee welke progressie jij maakt en wat ik voor jou kan betekenen. Tijdens het consult bespreken wij jouw onderwerp en proberen wij dit zo goed mogelijk aan te pakken. Tegen het einde van het consult test ik jou weer om te kijken hoe nu met je gaat. 

 • Hoe gaat het eerste contact en het eerste consult?

  Als jij op consult komt bij mij, dan dien je een anamnese-formulier in te vullen. Nadat jij het formulier hebt ingevuld ga ik jou testen. Daarbij kijk ik bijvoorbeeld met hoeveel procent jouw ziel echt in je lichaam zit. Ook kijk ik in hoeverre jij last heb van zware energieën en kijk ik naar jouw chakra’s. De resultaten van deze tests bespreken wij tijdens het consult. Vervolgens bespreken wij jouw onderwerp(en) .

 • Aanmelding informatieavond Sjamanen Opleiding Veelgestelde vragen

  Heb jij na het lezen van deze pagina nog andere vragen? Neem dat direct contact met ons op of stuur je vraag via het contactformulier.

  Als je daarnaast vragen hebt over jezelf, dan raden we je aan om even contact op te namen. We zijn van dinsdag tot en met vrijdag goed bereikbaar tussen 9:00 uur en 18:00 uur. Op andere dagen geef ik training, waardoor ik je later terug zal moeten bellen.

  Stuur gerust je contactformulier of anamneseformulier in om je vragen bij mij neer te leggen. Ik kan mij voorstellen dat de veelgestelde vragen wellicht niet jouw vragen zijn.

  Heb jij nieuwe veelgestelde vragen voor mij om aan deze pagina toe te voegen? Dan ben ik daar heel benieuwd naar. Deel je vraag via het contactformulier en geef ook aan dat je het antwoord op die vraag miste. Daar ben ik erg mee geholpen. Dankjewel!

  Tot horens! Adrie Talakua