Meteen naar de inhoud

Een paragnost is geen sjamaan – verschil paragnost sjamaan

  • door
Verschil pagarnost sjamaan is soms niet meer te herkennen
Adrie Talakua is Sjamaan. Hij kreeg ‘de sjamaan’ en alles wat zijn verdergaande zintuigen belichaamt ‘door’ via Opa Markus; de opa van zijn vader. Uiteindelijk is de sjamaan een deel van hem geworden. Zijn ouders vertelden hem al op zeer jonge leeftijd dat hij bijzonder was en probeerden hem allerlei dingen hierover te leren. Adrie zelf was daar op dat moment helemaal niet mee bezig; hij wilde liever voetballen.
Vele jaren later heeft hij die bijzondere kant van zichzelf en zijn extra zintuigen, die hij als sjamaan heeft, wel volledig omarmd.Hij is geen paragnost, maar sjamaan. Wat is dan eigenlijk het verschil, het verschil paragnost sjamaan en ook in vergelijking met helderziende, lichtwerker, etc.

Wat is dan eigenlijk een Sjamaan? Verschil paragnost sjamaan?

Er zijn vele namen voor mensen met spirituele gaven en energetische kwaliteiten: helderziende, paragnost, medium. Zij zijn echter allemaal geen sjamaan. Hieronder even kort een beschrijving wat we verstaan onder al deze namen.

  • Een Helderziende heeft de gave om gebeurtenissen door te krijgen van een andere plaats of andere tijd. Daarbij gebruikt hij zijn zintuigen om een vertaling te maken van wat hij ‘ziet’.

  • Een Paragnost kan dit ook, maar gebruikt eventueel ook andere zintuigen. Hij kan ziende, horende, voelende, ruikende en proevende extra zintuigen bezitten, waarmee hij gebeurtenissen van een andere plaats of tijd kan waarnemen.

  • Een medium heeft deze eigenschappen ook, met daarbij de ‘extra’ mogelijkheid om ‘doorgeefluik’ te zijn. Daardoor kan hij, vaak vanuit symboliek, boodschappen van (overleden) mensen en energieën doorgeven.

Wij hebben het dus over een sjamaan. Laten we eens onderscheiden wat dat allemaal betekent. We hopen dat je bijvoorbeeld het verschil paragnost sjamaan gaat inzien. Misschien herken je veel en wil je kennismaken met de sjamaan in jou? Lees dan ook zeker meer over de sjamanen opleiding van Adrie.

Helderziend en heldervoelend

Adrie, als sjamaan, heeft al deze extra zintuigen en mogelijkheden ook. Hij is bijvoorbeeld heldervoelend en helderziend. Wat hij daarbij extra heeft, is dat hij letterlijk kan meevoelen met degene die tegenover hem zit en op afstand (waar ook ter wereld). Bij bijvoorbeeld iemand die niet goed kan voelen of uitleggen wat hij voelt, kan Adrie deze vertaalslag maken en vertellen wat er bij je gebeurt.

Wijsheid van de sjamaan

Adrie is exceptioneel hoogbegaafd. Op een bepaald moment in zijn leven heeft hij dit laten onderzoeken en allerlei testen gemaakt. De uitslag, exceptioneel hoogbegaafdheid, gaf hem inzicht en liet veel kwartjes vallen over hoe hij is en denkt.

In zijn spirituele ontwikkeling dacht hij eerst alleen paranormale gaven te hebben. Na het besef hoogbegaafd te zijn en verdere omarming van zijn spiritualiteit kwam hij erachter dat zijn hoge IQ ook iets anders activeert. Hierdoor kan hij namelijk de juiste verbinding maken met de wijsheid van de sjamaan. Sjamaan Opa Markus die via hem naar buiten komt, heeft een hele grote wijsheid en die kan Adrie vertalen door zijn exceptionele hoogbegaafdheid.

Verschil paragnost sjamaan Adrie TalakuaNaar je kijken op zes niveaus

Bovendien kijkt hij op meerdere niveaus naar je en dat heeft hij overzichtelijk vertaald in het Empowerment-model: fysiek niveau, emotioneel niveau, mentaal niveau, spiritueel niveau, energetisch niveau en zielsniveau. Hij legt je uit op welk niveau iets speelt. Vaak zijn fysieke klachten symptomen uit aansturing op andere niveaus. Het fysieke geeft het signaal, zoals we ook kennen in de psychopathologie.
Moderne/Westerse Sjamaan Adrie Talakua. Concreet betekent dat Adrie Talakua van kinds-af-aan of beter gezegd vanaf zijn geboorte al het Sjamanisme vanuit zijn Talakua-systeem heeft meegekregen. Adrie heeft het gekregen van zijn Opa Marcus vanuit het mannensysteem Johannes Talakua.

Healing met 10.000 volt

Dan heeft hij ook de optie om je te genezen door middel van healing. Hoe hij dat uitvoert kan op vele manieren. Zo kennen veel mensen de oplegging van handen en energieoverdracht in acupressuur, reiki of andere vorm van energetische healing. Adrie doet dat ook, maar daarnaast is hij in staat om jou persoonlijk, zonder aan te raken (bijvoorbeeld direct in een gesprek), of op afstand te genezen of te healen. In de energiestroom die daarbij ontstaat, is niet Adrie als mens degene die aan de knoppen zitten, maar de sjamaan. Dat betekent dat hij op dat moment een krachtige energie overdraagt van een sterkte van 10.000 volt; om het vertalen naar Westerse maatstaven. Hier zit bijvoorbeeld een verschil paragnost sjamaan.

Westers en Sjamaan?

Adrie zelf is een Westerse sjamaan en vindt het belangrijk om via de kanalen en de taal die wij kennen, gestudeerd te hebben, te kunnen praten en uit te kunnen leggen. Zo studeert hij nu nog steeds en leert ieder jaar nieuwe methoden en technieken. Hij heeft onder andere (klinische) psychologie gestudeerd, is internationaal gecertificeerd NLP en is Nederlands geaccrediteerd hypnotherapeut naast de vele opleidingen die hij de afgelopen 20 jaar heeft gevolgd. En dat is alleen het psychologische deel van zijn opleiding, want hij begon ooit in de techniek en proceschemie om uit te komen bij economie.
Parallel aan de cognitieve kennis gebruikt hij onmiskenbaar zijn sjamanistische extra zintuigen. Want hij kent de procedure van de diverse technieken en studies en kan die doorlopen. Op een punt in die procedure kunnen de extra zintuigen meer. Bijvoorbeeld nog meer doorgang geven, meer vertellen, meer geven en sneller naar de oplossing werken. Als hij dat doorkrijgt, gebruikt hij die gaven als vanzelfsprekend om je te helpen.