Meteen naar de inhoud

Het verhaal van Adrie Talakua

Adrie Talakua Sjamanen opleiding

“Gelijkwaardigheid, Wederzijds Respect, Ethiek en Ecologie”

Om bij het mooiste beginnen: mijn naam is Adrie Talakua en ik ben vader van twee prachtige kinderen Yánick en Sarah-Fleur. Wat dat betreft ben ik een gezegend mens met zo’n prachtig cadeau.

Vanuit dit vertrekpunt heb ik mij de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik nu ben en die zich nog steeds mag ontwikkelen op meerdere gebieden: intellectueel, sociaal, sportief, zakelijk, bestuurlijk en op Spiritueel niveau.

Daarnaast heeft mijn veelzijdigheid ertoe geleid dat ik opleidingen heb gevolgd die op dat moment en in die tijd bij mij pasten. Oorspronkelijk ben ik gestart als een echte techneut en heb ik werktuigbouwkunde en (proces)chemie gestudeerd. Vervolgens ben ik als fanatiek rekenkundige, ofwel sterk geïnteresseerd in cijfers, commerciële – en bedrijfseconomie gaan studeren. In die studie kreeg ik een nieuw inzicht, ietwat ik nog niet van mijzelf kende, namelijk marketing. Als techneut wist ik niet dat ik marketingcompetenties bezat, maar ik ben daarop geattendeerd door mijn zakelijke omgeving: “Adrie jij bent een marketeer pur-sang”.

Als geen ander weet ik om te gaan met de marketinginstrumenten en die in te zetten om doelen te bereiken. Het lijkt heel moeilijk, maar het gaat maar om één ding: “hoe ga ik met mensen om”. Verplaats en verdiep je in de ander en jullie contact loopt echt grotendeels vanzelf. Houd je daarbij vooral niet vast aan je eigen Model of The World of overtuigingen.

Spiritueel en wetenschappelijk CV van Adrie Talakua

Westerse – Molukse sjamaan via Opa Markus, opa van mijn vader Talakua.
Wetenschappelijke ontwikkeling door studie in onder andere:

 • Int.gecertificeerd NLP Practitioner en Master Practitioner bij SmaraSiddhi, Isabel Rodriquez, Jannie IJzendoorn en Eric Schneider

 • NLP trainer bij NTINLP, Helma de Goede en Rene Kuiper (assistent bij Herman Cornet en Ans Vervoort)

 • Train the Trainer(NLP trainer) bij Chris van der Velde

 • Int. gecertificeerd NLP trainer bij Academie voor Psychologica

 • Systemisch Werken (Familie & Organisatieopstellingen) bij NTINLP, Bouke De Boer, Marieke Soutberg, Marc-Jan Hollennberg, Annemiek Groot, Johannes Schmidt en Matthias Varga von Kibed.

 • Hypnotherapie (hypnotherapeut)….VBAG

 • Hypnotherapie en integrale psychosociale therapie bij Hypnos, Barbelo Uijtenboogerdt

 • Hypno- & regressietherapie bij Trance Art, Jos Olgers en Bertien van Woelderen

 • Medische Basiskennis + Psycho-Pathologie bij Trance Art, Bertien van Woelderen

 • Klinische Psychologie (HBO), Kindercoach, TA (Transactionele Analyse), Mindfulness, Sjamaan

 • Voice Dialoque (Hal en Sidra Stone), Lietje Perizonius

 • EMDR practitioner i.o. BiVT Rene Veraar

Adrie Talakua: Trainer, coach, (top)sportcoach, hypnotherapeut, relatiecoach, kindercoach, sjamaan, int. gecertificeerd nlp trainer, paranormaal genezer en trainer systemisch werk(familie + organisatieopstellingen + sjamanistische opstellingen)

De veelzijdigheid van Adrie Talakua


Gebruikmakend van mijn economische opleiding en sociale vaardigheden kreeg ik de mogelijkheid om bij meerdere organisaties mijn (leidinggevende) kwaliteiten ten toon te spreiden. Daaruit voortvloeiend raakte ik meer en meer gepassioneerd door mensen; hoe wij denken, handelen en waar wij tegenaan lopen. Kortom, het menselijk gedrag boeit mij enorm!

Door die interesse kreeg ik ook steeds meer belangstelling voor de Psychologie. Toen ik vervolgens Psychologie ging studeren kwam ik tot vele nieuwe inzichten. Die inzichten gebruik ik nu onder andere voor mijn werk binnen de beroepsvereniging, het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en tijdens mij werk als Sjamaan.

Die mix maakt mijn leven aantrekkelijk en ook nog eens heel plezierig. Als bezig bijtje ben ik bezig met meerdere gebieden: intellectualiteit, sociaal welzijn, sportiviteit, zakelijk, bestuurlijk en spiritueel. Dit geeft mij een enorme voldoening.

Daarnaast loopt (top)sport als een rode draad door mijn leven. Ik ben op jonge leeftijd in aanraking gekomen met de betere voetballers, tennissers en golfers, doordat ik in de (nationale) jeugd van meerdere sportbonden heb mogen spelen. Nu ben ik minder actief als sporter, maar vind ik het nog heerlijk om met mijn zoon en dochter te gaan golfen of tennissen.

Ik heb altijd de gedrevenheid gehouden om zowel in de sport- als zakenwereld een zo hoog mogelijk resultaat te bereiken. Mede door deze instelling heb ik veel mensen mogen ontmoeten, zowel als sporter maar ook in de hoedanigheid als (sport)bestuurder en zakenman. Daarbij heb ik altijd geprobeerd een meerwaarde te zijn en positieve energie en sfeer mee te brengen.

Ik heb altijd plezier in datgene wat ik doe en anders maak ik duidelijk andere keuzes (Verhaal gaat verder onder dit blok).

Geniet van jouw eigen bijbel!

Wat ik mensen altijd probeer mee te geven: doe wat jij leuk vind en geniet van datgene wat je doet. Wees bewust van het feit dat alleen jijzelf plezier kan geven en geef jezelf dat ook!

Het wordt mij vaak gevraagd om mensen bij elkaar te brengen, om doelen te realiseren of te coachen, zowel op sociaal vlak als op zakelijk niveau. Hierbij hanteer ik altijd mijn credo: Ik luister naar mensen en geef hen ruimte om zich te ontwikkelen. Zodoende kun je mensen zelf laten ontdekken wat hen motiveert en stimuleert!

Veel mensen zijn zichzelf echter niet bewust van hun drijfveren. Wij communiceren doorgaans niet goed met onszelf en dus ook niet met anderen. Dit heeft allerlei gevolgen: stress, burn-outs, trauma’s, allergieën, en vele andere lichamelijke en geestelijke aandoeningen. Bovendien leven wij in een wereld waarin alles luxer, sneller en mooier moet. De vraag is of wij daar als mensen tegen bestand zijn. Waarschijnlijk is het antwoord daarop ‘Nee’.

In mijn visie draait het om de wil van jouw onderbewuste. Daarmee stel ik dat wij moeten leven naar de wens van ons onderbewuste en ons niet moeten laten leiden door bepaalde normen, ideeën of wensen van anderen. Dat wil zeggen dat je leeft naar je eigen persoonlijke wensen!

Vanuit deze persoonlijke levensvisie wil ik een ieder die daarin geïnteresseerd is helpen, coachen en gebruik laten maken van mijn bijzondere extra (zintuiglijke) gaven die ik heb mogen ontvangen.

Veel gestelde vragen aan mij:

 • Wat betekent Sjamanisme voor jou?

  Voor mij is sjamanisme geen mystiek van trommels en vuurlopen.  Ik heb vanuit de Molukse cultuur technieken meegekregen, waar ik ook een meer wetenschappelijk, Westers deel vanuit Nederland aan toe voeg. De Willie Wortel in mij wil ontdekken wat er nog allemaal kan worden toegevoegd aan sjamanisme. Sjamanisme is niet beperkt tot Europa, niet tot Azië, niet tot Afrika. Vanuit mijn ervaringen heb ik een innerlijke, grote bibliotheek opgebouwd, waarbij sjamanisme voor mij een hulpmiddel is om jou, als persoon, jezelf te laten ontwikkelen.  

 • Hoe ontdek ik de Sjamaan in mezelf?

  Ik geloof dat elk mens bijzondere en unieke gaven heeft. Het is aan jou om die gaven te ontdekken en te gebruiken! In de Sjamanenopleiding ontdek je samen met mij welke krachten jij bezit en hoe je hier mee omgaat. Doordat je samen met andere mensen de opleiding doet, leer je ook vanuit een ander blikveld naar sjamanisme en jezelf te kijken. 

 • Hoe kwam sjamanisme in je jeugd tot uiting?

  Ik vond het niet makkelijk om in mijn jeugd met mijn gaven om te gaan.  Ik was vooral bezig met voetbal. Elke dag was ik buiten op het pleintje te vinden en pas op latere leeftijd liet ik het sjamanisme binnen.  Door vrienden van vroeger word ik nog vaak herinnerd aan die kleine jongen met een snottebel en een bal onder zijn arm.  Ook toen ik later andere sporten ging doen was ik voornamelijk bezig met één doel; winnen. Ik denk dat ik deze periode nodig heb gehad om tot mijn roeping te komen en de Sjamaan in mij te ontdekken. 

 • Lees ook mijn blog: