Meteen naar de inhoud

Wat is het effect van sjamanistische opstellingen?

  • door

Op 16 april 2019 is het weer zover. Een nieuwe avond met sjamanistische opstellingen. Wat is dat precies? En is het iets voor jou?

Ja, die vragen kan ik mij voorstellen. Laat mij je meenemen in de wereld van opstellingen en specifiek mijn sjamanistische opstellingen. Mogelijk kun jij inzicht krijgen in iets dat belangrijk voor je is. Of je kunt simpelweg je beter gaan voelen door iets te veranderen. Lees je hieronder eerst verder in, zodat je een voorbeeld kan maken wat het voor jou kan betekenen.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Wat is een systeem?

Ieder mens wordt beïnvloed door het systeem waar hij deel van uitmaakt. Onder een systeem versta ik jouw gezin van herkomst, je familie er omheen. Maar ook op je werk bestaat er een systeem op de afdeling of een organisatiesysteem. Door de aanwezigheid van systemen gaat invloed verder dan normen en waarden die meegegeven worden vanuit de opvoeding. Met sjamanistische opstellingen werk ik met systemen voor healing.

Van Oost naar West

Sjamanisme wordt bij Einstein-empowerment.academy vanuit de Molukse Cultuur, met haar toegewijde mystiek en rituelen, aangevuld met de westerse kijk van Adrie Talakua. Adrie kreeg als kind bewust en onbewust van zijn ouders, familie en Molukse gemeenschap mee wat binnen deze Cultuur de toegewijde mystiek en rituelen in waarden en uitingen inhouden. Daarnaast heeft hij zichzelf op jonge leeftijd ontwikkeld tot in de top van grote ondernemingen en werd later succesvol ondernemer.

Adrie ontwikkelde hiermee een rationele, doelgerichte en pragmatische kant in hem. Binnen de context van deze tijd ontstaat er hierdoor een mix van Molukse mystiek en rituelen en de wetenschappelijke kijk; nieuwe westerse Sjamaan.

Het Sjamanisme is een prachtig cadeau vanuit de kosmos. Echter zijn wij hier in het westen zodanig ontwikkeld dat we deze mystiek ook in simpele taal kunnen uitleggen. Ik vind het tijd en noodzaak dat te doen!

Hoe werkt sjamanistische opstelling?

Bij een probleem, vraag of fase in je leven kan een opstelling antwoorden geven. Na het bespreken waar jij hulp en inzicht wilt, bepaal ik welke personen of zaken uit het systeem moeten worden opgesteld in het kader van de hulpvraag.

Een opstelling kan gebruikt worden als diagnose: wat speelt hier?
Een opstelling kan ook gebruikt worden als stap in een proces: wat kan mijn volgende stap zijn in het kader van dit probleem?

Na deze inleiding begint de daadwerkelijke opstelling. Er kan bijvoorbeeld aan de aanwezige gevraagd mensen of dingen uit het systeem te representeren. Bij zo’n opstelling is voldoende ruimte nodig om de opstelling te kunnen neerzetten. De diverse representanten worden op de juiste plaats in de ruimte neergezet. Nadat ieder op zijn plaats is gezet, kan dat al heel veel doen bij een vraagsteller; fysiek en emotioneel. Ook zullen de representanten emotioneel en fysiek dingen gaan ervaren. Daarnaast werk ik ook op andere manieren met jou via mijn extra zintuigen als sjamaan en daarmee kan spontaan een opstelling van allerlei formaten en inhoud ontstaan.

Ik gebruik mijn kennis, gaven en intuïtie om de opstelling en het ‘wetende veld’ te hanteren. Daarbij ik bestudeer lichaamstaal en reacties om de dynamiek van de opstelling te volgen. Waar nodig kan hij schuiven in de opstelling.

Uitspraken van representanten, verschuivingen in de opstelling van representanten of jijzelf. Alles kan van invloed zijn op het geheel. Ik kijk dan ook goed de reacties in het gezicht en het lichaam van een representant. Je kunt een genezend effect bijvoorbeeld waarnemen door het ontspannen van spieren, veranderen van kleur in het gezicht of het lichaam. In veel gevallen doen zich na verloop van tijd ‘in het echte leven’ verschuivingen voor met betrekking tot je vraag.

Voor wie?

Voor al die vragen die je al langer bezig houden, waar je misschien al van alles aan hebt proberen te doen, maar op één of andere manier niet heel veel verder mee komt.

Levensvragen, familiesystemen en andere systemen, dynamiek waar je je aan gebonden voelt, oud onrecht vereffenen, verbinden, bewegen, verstopte of vergetene aan het licht laten komen, oplossingen vinden.

En ook dingen waar je niets vanaf weet, maar als je voelt dat iets je tegenhoudt; om te worden wie je wilt zijn, je doelen te bereiken of plezierig te leven.

Er zijn enorm veel mogelijkheden en opstelopties. Heel veel kansen om jouw leven te veranderen.

** in plaats van de avonden neem ik mensen nu mee in opstellingen tijdens mijn opleiding of in een consult 1 op 1.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]