06 - 1469 4897 info@sjamaan-adrie-talakua.nl
Adrie Talakua: besef de Sjamaan in jou

Het verhaal van Adrie Talakua

Om te beginnen: mijn naam is Adrie Talakua en ik ben vader van twee prachtige kinderen, Yánick en Sarah-Fleur. In dat opzicht ben ik een gezegend mens met zo’n prachtig cadeau.

Vanuit dit vertrekpunt heb ik me de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik nu ben en die zich nog steeds op meerdere gebieden mag ontwikkelen: intellectueel, emotioneel, sociaal, sportief, zakelijk, bestuurlijk en op spiritueel niveau.

Gelijkwaardigheid, Wederzijds Respect, Ethiek en Ecologie

Als geen ander weet ik hoe ik marketing- en salesinstrumenten moet hanteren om doelen te bereiken. Het lijkt heel moeilijk, maar het gaat maar om één ding: ‘hoe ga ik met mensen om’. Verplaats je in de ander en verdiep je in zijn of haar perspectief, en jullie contact verloopt grotendeels vanzelf. Houd je daarbij vooral niet krampachtig vast aan je eigen wereldbeeld of overtuigingen.

Daarnaast heeft mijn veelzijdigheid ertoe geleid dat ik opleidingen heb gevolgd die op dat moment en in die tijd bij me pasten. Oorspronkelijk ben ik gestart als een ware techneut en heb ik werktuigbouwkunde en (proces)chemie gestudeerd. Vervolgens ben ik als fanatiek rekenkundige, oftewel iemand met een sterke interesse in cijfers, commerciële- en bedrijfseconomie gaan studeren. In die studie kreeg ik een nieuw inzicht, iets wat ik nog niet van mezelf kende, namelijk marketing en sales. Als techneut wist ik niet dat ik marketingcompetenties bezat, maar mijn zakelijke omgeving wees me erop: “Adrie, jij bent een geboren marketeer/salespersoon”.

Adrie Talakua

De veelzijdigheid van Adrie Talakua

Met behulp van mijn economische opleiding en sociale vaardigheden kreeg ik de mogelijkheid om bij meerdere organisaties mijn leiderschapskwaliteiten te tonen. Hierdoor raakte ik steeds meer gepassioneerd door mensen: hoe we denken, handelen en met uitdagingen omgaan. Kortom, het menselijk gedrag boeit me enorm!

Deze interesse zorgde er ook voor dat ik steeds meer belangstelling kreeg voor psychologie. Toen ik besloot psychologie te gaan studeren, kwam ik tot vele nieuwe inzichten. Deze inzichten gebruikte ik onder andere in mijn werk bij de beroepsvereniging, het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), en tijdens mijn werk als sjamaan.

Deze mix maakt mijn leven aantrekkelijk en ook plezierig. Als bezig bijtje ben ik actief op verschillende gebieden: intellectuele ontwikkeling, emotioneel-sociaal welzijn, sport, zaken, bestuur en spiritualiteit. Dit geeft me een enorme voldoening.

Daarnaast speelt (top)sport een belangrijke rol in mijn leven. Op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met getalenteerde voetballers, tennissers en golfers doordat ik in de (nationale) jeugd van meerdere sportbonden heb gespeeld. Nu ben ik minder actief als sporter, maar ik geniet er nog steeds van om met mijn zoon en dochter te gaan golfen of tennissen.

Ik heb altijd de gedrevenheid behouden om zowel in de sport- als zakenwereld een zo hoog mogelijk resultaat te bereiken. Mede door deze instelling heb ik veel mensen mogen ontmoeten, zowel als sporter maar ook als (sport)bestuurder en zakenman. Daarbij heb ik altijd geprobeerd een meerwaarde te zijn en positieve energie en sfeer met me mee te brengen.

Ik geniet altijd van datgene wat ik doe, en als dat niet het geval is, maak ik bewust andere keuzes.

CV van Adrie Talakua

 • Int.gecertificeerd NLP Practitioner en Master Practitioner bij SmaraSiddhi, Isabel Rodriquez, Jannie IJzendoorn en Eric Schneider
 • NLP trainer bij NTINLP, Helma de Goede en Rene Kuiper (assistent bij Herman Cornet en Ans Vervoort)
 • Train the Trainer (NLP trainer) bij Chris van der Velde
 • Int. gecertificeerd NLP trainer bij Academie voor Psychologica
 • Systemisch Werken (Familie & Organisatieopstellingen) bij NTINLP, Bouke De Boer, Marieke Soutberg, Marc-Jan Hollennberg, Annemiek Groot, Johannes Schmidt en Matthias Varga von Kibed.
 • Hypnotherapie (hypnotherapeut)VBAG
 • Hypnotherapie en integrale psychosociale therapie bij Hypnos, Barbelo Uijtenboogerdt
 • Hypno- & regressietherapie bij Trance Art, Jos Olgers en Bertien van Woelderen
 • Medische Basiskennis + Psycho-Pathologie bij Trance Art, Bertien van Woelderen
 • Klinische Psychologie (HBO), Kindercoach, TA (Transactionele Analyse), Mindfulness, Sjamaan, Voice Dialoque (Hal en Sidra Stone), Lietje Perizonius
 • EMDR practitioner i.o. BiVT Rene Veraar

 

Erkende therapeut

AGB AGB-Code : 90103012 Zorgverlener : A.N. TALAKUA NBVH Adrie Talakua is erkende Register therapeut bij NBVH. De NBVH is een door de zorgverzekeraars erkende beroepsvereniging, waardoor het mogelijk is om de therapie (gedeeltelijk) vergoed te krijgen door de zorgverzekeraar als u aanvullend verzekerd bent. Kijk voor de mogelijke vergoedingen op de website van de zorgwijzer. NVNLP Internationaal gecertificeerd NLP trainer Adrie Talakua is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Linguïstisch Programmeren (NVNLP) en erkend trainer, coach en therapeut. Einstein-empowerment.academy is als instituut aangesloten en erkend NLP instituut bij deze vereniging.

Geniet van jouw eigen bijbel!

Wat ik mensen altijd probeer mee te geven: doe wat jij leuk vindt en geniet van wat je doet. Wees je ervan bewust dat alleen jijzelf plezier kunt brengen en geef jezelf dat ook!

Vaak wordt mij gevraagd om mensen bij elkaar te brengen, doelen te realiseren of te coachen, zowel op sociaal vlak als op zakelijk niveau. Hierbij hanteer ik altijd mijn credo: ik luister naar mensen en geef hen de ruimte om zich te ontwikkelen. Op die manier kunnen mensen zelf ontdekken wat hen motiveert en stimuleert!

Veel mensen zijn zich echter niet bewust van hun drijfveren. We communiceren doorgaans niet goed met onszelf en daardoor ook niet met anderen. Dit heeft allerlei gevolgen, zoals stress, burn-outs, trauma’s, allergieën en vele andere lichamelijke en geestelijke aandoeningen. Bovendien leven we in een wereld waarin alles luxer, sneller en mooier moet. De vraag is of wij als mensen daartegen bestand zijn. Waarschijnlijk is het antwoord daarop ‘nee’.

 In mijn visie draait het om de wil van ons onderbewuste. Daarmee bedoel ik dat we moeten leven naar de wensen van ons onderbewuste en ons niet moeten laten leiden door bepaalde normen, ideeën of verlangens van anderen. We moeten leven volgens onze eigen persoonlijke wensen!

Vanuit deze persoonlijke levensvisie wil ik iedereen die geïnteresseerd is, helpen, coachen en gebruik laten maken van mijn bijzondere extra (zintuiglijke) gaven die ik heb mogen ontvangen.

Veelgestelde vragen

Gesloten en verborgen
Ben jij als Sjamaan geboren?

Er werd door mijn ouders altijd tegen mij gezegd dat ik bijzondere gaven had. Ik voelde dat mijn vader een hele bijzondere man was, een met hele bijzondere gaven. Hij stond er sterk in zijn energie en zei tegen met een ‘helm’ was geboren. Ik kreeg het dus al vanaf een jonge leeftijd mee. In mijn jeugd had ik er moeite mee om met mijn gaven om te gaan. Het pas latere leeftijd dat ik de Sjamaan in mij volledig kon accepteren.

Hoe kwam sjamanisme in je jeugd tot uiting?

Ik vond het niet makkelijk om in mijn jeugd met mijn gaven om te gaan. Ik was vooral bezig met voetbal. Elke dag was ik buiten op het pleintje te vinden en pas op latere leeftijd liet ik het sjamanisme binnen. Door vrienden van vroeger word ik nog vaak herinnerd aan die kleine jongen met een snottebel en een bal onder zijn arm. Ook toen ik later andere sporten ging doen was ik voornamelijk bezig met één doel; winnen. Ik denk dat ik deze periode nodig heb gehad om tot mijn roeping te komen en de Sjamaan in mij te ontdekken.

Wat betekent Sjamanisme voor jou?

Voor mij is sjamanisme geen mystiek van trommels en vuurlopen. Ik heb vanuit de Molukse cultuur technieken meegekregen, waar ik ook een meer wetenschappelijk, Westers deel vanuit Nederland aan toe voeg. De Willie Wortel in mij wil ontdekken wat er nog allemaal kan worden toegevoegd aan sjamanisme. Sjamanisme is niet beperkt tot Europa, niet tot Azië, niet tot Afrika. Vanuit mijn ervaringen heb ik een innerlijke, grote bibliotheek opgebouwd, waarbij sjamanisme voor mij een hulpmiddel is om jou, als persoon, jezelf te laten ontwikkelen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met mij op en stuur jouw vraag.

Side Kicks

Joanna Talakua

Joanna Talakua

Interview met Joanna Talakua, moeder overste binnen het sjamanisme, die haar sjamanistische gaven volledig in wil zetten om anderen te begeleiden op hun spirituele pad. Daarnaast wil ik me meer richten op het vrouwelijke aspect, zoals het ondersteunen van vrouwen die getraumatiseerd zijn door hun verleden.

Lees verder...
Astrid Batenburg

Astrid Batenburg

Ik ben Astrid, geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Sassenheim. Ik groeide op in een gezin met twee jongere zussen, waar hard werken aan het einde van de maand noodzakelijk was voor mijn ouders om rond te komen. Die arbeidsethos heb ik van hen meegekregen -...

Lees verder...
Nico Batenburg

Nico Batenburg

Door Adrie Talakua: Nico Batenburg, voor mij een man met een hart van goud, begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om ongeacht wat je doet een "mensenmens" te zijn en dit ook daadwerkelijk in praktijk te brengen. Een jaar geleden maakte ik kennis met hem, toen...

Lees verder...