06 - 1469 4897 info@sjamaan-adrie-talakua.nl
Sjamanistische ademhalingssessie

Sjamanistische Ademsessies

Sjamanistische ademhalingsoefeningen kunnen gunstige effecten hebben op het welzijn, de mentale helderheid, de concentratie en de ontspanning. Diepe ademhaling kan helpen bij het verminderen van stress, het bevorderen van ontspanning, het verbeteren van de zuurstofopname en het kalmeren van het zenuwstelsel.

Sjamanistische ademhalingssessies verwijzen naar ademhalingstechnieken die ik gebruik binnen mijn Molukse-Westerse sjamanistische tradities en mijn Westerse praktijk.

Sjamanistische ademsessies betekent dat je door dieper en dieper in én uit te ademen je een schoner lichaam krijgt m.b.t de energie in je lichaam.

Praktisch gaat het hier om een zuiverende werking op het lichaam te bevorderen door middel van diep en diepe energieveranderingen waardoor het een reinigende werking heeft op het lichaam.

Mijn sjamanistische ademhalingssessies gebruik ik als een krachtig hulpmiddel om bewustzijnsstaten te veranderen, genezing te bevorderen en spirituele ervaringen te faciliteren. Dit helpt de geest te reinigen, blokkades op te heffen en toegang te krijgen tot diepere lagen van bewustzijn. De sessies combineer ik vaak met rituele elementen, geluid, muziek en intentie om een diepere ervaring te creëren.

Tijdens een sjamanistische ademhalingssessie nodig ik je uit om op een specifieke manier te ademen, vaak in een ritmisch en intensief patroon. Dit kan een versnelde, diepe ademhaling zijn, vergelijkbaar met holotropische ademhalings­technieken. Door deze specifieke ademhalings­techniek kan er een verhoogde zuurstofstroom in het lichaam ontstaan, wat kan leiden tot veranderingen in bewustzijn en een diepere verbinding met je innerlijke wereld.

Deze sessies kunnen helpen bij het loslaten van blokkades, het helen van emotionele wonden, het verkennen van spirituele dimensies en het bevorderen van persoonlijke groei en transformatie.

Het is belangrijk op te merken dat sjamanistische ademhalingssessies een krachtige en soms intense ervaring kunnen zijn.

Elementen van Sjamanistisch ademhaling

Sjamanistisch ademhalingssessies kunnen verschillende vormen aannemen, maar er zijn een paar elementen die voorkomen:

N

Ritmische ademhaling: dit is een belangrijk aspect van sjamanistische ademhalingssessies. Het gaat om het bewust en ritmisch ademen op een bepaald tempo, vaak versneld en intenser dan normaal. Dit kan helpen om de geest te kalmeren, energie op te wekken en je voor te bereiden op de ervaring.

N

Bewuste verbinding met de ademhaling: tijdens mijn sjamanistische ademhalingssessie leg ik de nadruk op het bewust ervaren van elke ademhaling. Dit houdt in dat je je aandacht richt op de inademing en uitademing, terwijl je je bewust bent van de sensaties, het ritme en de energie van de ademhaling.

N

Intentionele focus: intentie is een belangrijk aspect binnen mijn sjamanistische praktijk. Voordat de ademhalingssessie begint, kan een specifieke intentie of vraagstuk worden gesteld. Het doel kan zijn om heling te bevorderen, inzichten te verkrijgen, spirituele verbinding te ervaren of een persoonlijk transformatieproces te ondersteunen.

N

Trance-achtige staten: sjamanistische ademhalingssessies hebben vaak tot doel veranderde bewustzijnstoestanden te bereiken, vergelijkbaar met trancetoestanden. Door de intensiteit van de ademhaling en de focus op de ademhaling, kan de geest in een staat van diepere ontspanning, verhoogd bewustzijn en spirituele verbinding komen.

Tijdens sjamanistische ademhalingssessies gebruik ik meestal een intensieve en gecontroleerde ademhalingstechniek, vaak bekend als “holotropisch ademen”. Bij deze techniek adem je snel en diep in, gevolgd door een volledige en ontspannen uitademing. Deze ademhaling wordt continu herhaald gedurende een bepaalde periode, meestal met gesloten ogen en in een veilige en ondersteunende omgeving.

De bedoeling van sjamanistische ademhalingssessies is om een veranderde bewustzijnsstaat te bereiken, vergelijkbaar met diepe meditatie of een sjamanistische trance. Het snelle en ritmische ademen kan leiden tot veranderingen in zuurstof- en koolstofdioxide-niveaus in het lichaam, wat kan leiden tot verschillende fysiologische en psycho-spirituele effecten.

Dit leer je tijdens de sjamanistische ademsessies

Een cursist die deelneemt aan sjamanistische ademsessies kan verschillende dingen leren en ervaren, afhankelijk van hun persoonlijke doelen, ervaringen en de specifieke benadering van de sjamanistische ademwerkpraktijk. Hier zijn enkele mogelijke leereffecten:

N

Bewustzijnsverruiming: sjamanistische ademsessies kunnen de deelnemer helpen om hun bewustzijn te verruimen en toegang te krijgen tot diepere lagen van hun geest en onderbewuste. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten, gevoelens van verbondenheid en een bredere perceptie van de wereld om hen heen.

N

Emotionele genezing: ademwerk kan een krachtig hulpmiddel zijn voor emotionele genezing. Door bewust te ademen en diepe ademhalingspatronen te volgen, kunnen vastgehouden emoties worden vrijgegeven en kunnen onverwerkte trauma’s of spanningen worden losgelaten. Dit kan leiden tot een gevoel van opluchting, heling en innerlijke rust.

N

Spirituele verbinding: sjamanistische ademsessies kunnen een diep gevoel van verbinding met het spirituele rijk bevorderen. Sommige mensen ervaren spirituele openbaringen, mystieke ervaringen of contact met hun hogere zelf, gidsen of voorouders tijdens deze sessies. Dit kan leiden tot een verhoogd spiritueel bewustzijn en persoonlijke groei. 

N

Energiebalancering: door bewust te ademen en de energie door het lichaam te laten stromen, kan sjamanistisch ademwerk helpen bij het in balans brengen van de energetische systemen. Dit kan blokkades in het lichaam opheffen, de chakra’s in evenwicht brengen en de algehele vitaliteit en welzijn bevorderen.

N

Zelfontdekking en zelfbewustzijn: sjamanistische ademsessies kunnen een diepe zelfontdekking en zelfbewustzijn bevorderen. Door de adem als instrument te gebruiken, kunnen deelnemers zich bewust worden van beperkende overtuigingen, patronen of gewoonten die hen mogelijk tegenhouden in hun persoonlijke groei. Dit bewustzijn biedt hen de mogelijkheid om deze aspecten te onderzoeken en te transformeren.

Ervaringen met sjamanistische ademhaling

Mensen/studenten die sjamanistische ademhalingssessies bij ons hebben gedaan, rapporteren vaak verschillende ervaringen. Hier volgen enkele feitelijke opbrengsten die cursisten vaak ervaren:

N

Verhoogd bewustzijn: Het verruimen van het bewustzijn is een veelvoorkomend effect van sjamanistische ademsessies. de intensieve ademhaling kan leiden tot een veranderde staat van bewustzijn, waarin mensen diepgaandere inzichten, visioenen of spirituele ervaringen kunnen hebben. Cursisten kunnen een groter gevoel van verbondenheid met zichzelf, anderen en de natuur ervaren. Dit kan leiden tot een dieper begrip van het leven, verhoogde intuïtie en een gevoel van doel en betekenis.

N

Diepgaande emotionele heling: sjamanistische ademhalingssessies kunnen diep ingesloten emoties naar boven brengen, waardoor mensen de mogelijkheid hebben om deze emoties te ervaren, te uiten en los te laten. Hierdoor ervaren cursisten emotionele heling ervaren. Dit kan een gevoel van bevrijding, genezing en emotioneel welzijn bevorderen.

N

Spirituele verbinding: de ademwerktechnieken kunnen mensen helpen om een diepere verbinding te ervaren met hun innerlijke zelf, de natuur, het universum en hun spirituele dimensies. Dit kan leiden tot een gevoel van eenheid, transcendentie en spirituele groei.

N

Fysieke sensaties: tijdens de sessies kunnen mensen verschillende fysieke sensaties ervaren, zoals tintelingen, warmte, koude rillingen, trillingen of een gevoel van expansie in het lichaam.

N

Stressvermindering: Sjamanistische ademsessies kunnen helpen bij het verminderen van stress, spanning en angst. Diepe ademhalingstechnieken stimuleren het parasympathische zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor ontspanning en herstel. Dit kan leiden tot een gevoel van kalmte en innerlijke rust.

N

Verbeterd welzijn: Sjamanistische ademsessies kunnen het algemene welzijn van een persoon verbeteren. Door de ademhaling te verdiepen en de energiestroom in het lichaam te stimuleren, kan de vitaliteit toenemen, kunnen fysieke spanningen worden verminderd en kan het immuunsysteem worden versterkt.

N

Transformatie en groei: Sjamanistische ademsessies kunnen een krachtige impuls geven aan persoonlijke groei en transformatie. Door bewustzijn te brengen naar beperkende patronen, overtuigingen of gewoonten, kunnen cursisten de mogelijkheid krijgen om deze los te laten en nieuwe manieren van zijn en handelen te verkennen. Dit kan leiden tot persoonlijke empowerment en positieve veranderingen in verschillende aspecten van het leven.

Praktische informatie

Tijdens een sjamanistische ademsessie dag behandelen wij 2 zelf ingebrachte thema’s: 1x in de ochtend en 1x in de middag

  • Duur: van 10:00 tot 17:00 uur, de zaal is om 9.30 uur open.
  • Investering: € 225,- Vrijstelling van btw. De investering/kosten kan je verrekenen bij jouw belasting aangifte.
  • Locatie en routebeschrijving

Het is belangrijk op te merken dat de exacte opbrengsten kunnen variëren van persoon tot persoon. De resultaten zijn afhankelijk van de individuele inzet, het vermogen om open te staan voor de ervaring en de begeleiding van sjamaan Adrie Talakua.

Aanmelden Sjamanistische Ademsessies

Trainingen & workshops

Persoonlijk consult

Hoe kan ik jou helpen? Helderziendheid en heldervoelendheid zijn twee elementen die ik inzet om met jouw ziel in contact te komen. Om jou te helpen gebruik ik instrumenten als healing en chakra healing. Met mijn extra zintuigen en gaven kijk ik dwars door je heen. Ik...

Sjamanen opleiding

Herkenbaar dat het leven dat je nu leidt niet is wat je had gehoopt en meer aanvoelt als ‘het is wat het is’? Kom dan naar de Sjamanen opleiding! In de Sjamanen opleiding sta jij als persoon centraal en gaan wij samen aan de slag. Door te focussen op jouw persoonlijke...

Spiritueel Business

Spiritueel Business met een sjamanistische energetische basis Tijdens deze training wordt je verwelkomd door maar liefst 3 spirituele business trainers in een luxe ambiance. Tijdens de opleiding krijg je de kans om te netwerken met mensen die, net als jij, zowel...

Sjamanistisch Trancedansen

Trancedansen en de diepte vinden in jezelf Herken je ritmes? Raken de geluiden ergens in je lichaam? Wat ervaar je? Dit en meer vragen ga je beantwoorden tijdens onze Trancedans avond. Wat is trancedansen? Trancedansen maakt een verbinding tussen muziek en de staat...

Healing & Reading

Sjamanisme is een spirituele traditie die teruggaat tot de oudste culturen en volkeren over de hele wereld. Het wordt gekenmerkt door het idee dat alles in het universum met elkaar verbonden is en dat er spirituele krachten en energieën zijn die ons kunnen...

Spirituele Intimiteit voor mannen

Ervaar, voel, verdiep intimiteit en seksualiteit op ander niveau! Wat ik merk dat Intimiteit grotendeels gebruikt wordt voor de volgende stap naar seksualiteit, terwijl er een groter scala aan Intieme niveaus in de mens aanwezig zijn om je geest en je lichaam...

Spirituele Intimiteit voor vrouwen

Ervaar, voel, verdiep intimiteit voor vrouwen De trigger is dat je lijf veel meer respect en waardering verdient en dient te krijgen, zodat jij als vrouw tot veel meer in staat bent. Door in een goede energie-frequentie te genieten van de schoonheid die jij in je...

Nieuwetijdskinderen en bijzondere kinderen (gratis)

Mijn onderliggende motivatie dat ik bijzondere of anders denkende kinderen wil begeleiden en ondersteunen en m.n. vooral eerst naar de ouders. Daarom organiseer ik informatieavonden over nieuwetijdskinderen en bijzondere kinderen zoals energetisch dyslectisch,...

Transgender workshop

Vaak wordt mij de vraag gesteld hoe ik hiermee omga. Juist doordat mensen ongemakkelijke gevoelens ervaren, blijkt dat ik mijn sjamanistische gaven mag en kan gebruiken om individuele zaken aan het licht te brengen die heel veelzijdig zijn. Als sjamaan kan ik deze...

Persoonlijk consult

Persoonlijk consult

Als sjamaan heb ik via mijn Opa Markus de sjamaan in mij gekregen en eigen gemaakt. Hierdoor voel ik direct met je mee en kan ik je helpen. In mijn praktijk zul je voelen dat ik een context voor je neerzet waarin jij die energie en elementen kunt ophalen die jij nodig hebt.

Lees verder...
Sjamanen opleiding

Sjamanen opleiding

Ben jij iemand die bereid is naar het hoger bewustzijn te gaan en dat te etaleren? Zou je meer willen zien dan dat je nu ziet? Heb jij een onbewust zoektocht, een interne drang of drive naar meer? Dan is de Sjamanen opleiding misschien iets voor jou.

Lees verder...
Spiritueel Business

Spiritueel Business

Een 5-daagse opleiding onder begeleiding van 3 spirituele business trainers, waarin je leert wat je nodig hebt om op jouw eigen manier in een goede energie te komen én succesvol te zijn in je werk, en hoe het komt dat er ruis zit op het net niet of niet behalen van jouw essentiële volgende stappen op het werk.

Lees verder...