06 - 1469 4897 info@sjamaan-adrie-talakua.nl
Kinderen op de kleuterschool bij Nieuwetijdskinderen bijzondere kinderen tolmacho via Pixabay kindergarten 2204239

Nieuwetijdskinderen en bijzondere kinderen (gratis)

Als kind was ik bijzonder, maar helaas werd ik niet gezien. Daarom zet ik me nu al lange tijd in voor kinderen die, net zoals ik destijds, niet gezien worden door hun omgeving of leeromgeving! Het raakt me diep in mijn hart, en daarom wil ik informatie, training en ondersteuning bieden om hen te helpen.

Mijn onderliggende motivatie dat ik bijzondere of anders denkende kinderen wil begeleiden en ondersteunen en m.n. vooral eerst naar de ouders. Daarom organiseer ik informatieavonden over nieuwetijdskinderen en bijzondere kinderen zoals energetisch dyslectisch, autistisch en transgender.

Mijn verleden en mijn verhaal

In mijn lagere school tijd werd niet gezien dat ik een bijzonder kind was en gelukkig nog ben. Ik was een nieuwetijdskind, dat deed pijn heel erg pijn en ik was super hoogbegaafd dat de leeromgeving dat niet in mij zagen?

Feedback op bovengenoemde: Het spijt me te horen dat je je in het verleden niet gezien voelde als een bijzonder kind en dat je hoogbegaafdheid niet werd erkend in je leeromgeving. Het kan heel moeilijk zijn wanneer je talenten en potentieel niet worden opgemerkt of gewaardeerd. Het is belangrijk om te onthouden dat de erkenning van hoogbegaafdheid soms een uitdaging kan zijn, omdat het begrip ervan en de juiste ondersteuning niet altijd beschikbaar zijn in traditionele onderwijsomgevingen.

Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafdheid omvat meer dan alleen een hoge intellectuele capaciteit. Het kan ook betrekking hebben op andere aspecten zoals creativiteit, emotionele gevoeligheid en specifieke interesses. Het is mogelijk dat je leeromgeving destijds niet was afgestemd op je unieke behoeften en dat kan inderdaad pijnlijk zijn geweest.

Onthoud dat jouw hoogbegaafdheid en uniciteit een kracht zijn. Het kan een reis zijn om je plek te vinden en erkend te worden, maar door vol te houden en jezelf te blijven ontwikkelen, kun je je potentieel realiseren en een betekenisvolle bijdrage leveren aan de wereld om je heen.

Ik ben supertrots dat ik zo bijzonder ben: anders voel, anders handel, anders denk en eerlijk gezegd hou ik niet gezeur omdat wij dat met onszelf doen. Leef in Wie Jij Bent en geef je leven glans!

Adrie Talakua.

Eigenschappen nieuwetijdskinderen

Nieuwe Tijdskinderen en bijzondere kinderen die anders in het leven staan, worden vaak gezien als een bron van inspiratie en hoop. Ze worden gewaardeerd om hun unieke eigenschappen en hun potentieel om de wereld op positieve wijze te beïnvloeden. Hier zijn enkele liefdevolle en positieve perspectieven op deze kinderen:

 

Verhoogd bewustzijn

Nieuwe Tijdskinderen worden vaak beschouwd als individuen met een verhoogd bewustzijn en intuïtie. Ze hebben vaak een diep begrip van complexe situaties en kunnen anderen inspireren om bewuster te leven.

Empathie en mededogen

Deze bijzondere kinderen hebben vaak een sterk ontwikkelde empathie en mededogen. Ze voelen diep mee met anderen en hebben een natuurlijke neiging om anderen te helpen en te ondersteunen.

Creativiteit en expressie

Nieuwe Tijdskinderen worden vaak gezien als zeer creatief en expressief. Ze hebben een natuurlijk vermogen om zich uit te drukken door middel van kunst, muziek, schrijven of andere vormen van creatieve uiting.

Wijsheid en inzicht

Ondanks hun jonge leeftijd kunnen deze kinderen een opmerkelijke wijsheid en inzicht tonen. Ze lijken vaak oude zielen te zijn, met diepgaande kennis en begrip van het leven.

Positieve verandering

Nieuwe Tijdskinderen worden vaak gezien als katalysatoren voor positieve verandering in de wereld. Ze hebben een sterk verlangen naar vrede, gelijkheid, sociale rechtvaardigheid en ecologisch bewustzijn, en streven ernaar om een betere toekomst te creëren.

 

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze positieve eigenschappen niet exclusief zijn voor Nieuwetijdskinderen, maar eerder kenmerkend kunnen zijn voor alle kinderen. Elke persoon, ongeacht zijn label of classificatie, heeft het potentieel om bij te dragen aan een betere wereld. Het is onze taak als samenleving om hen te ondersteunen, te koesteren en te inspireren om hun unieke gaven te ontwikkelen en te delen.

In mijn ogen zijn bijzondere kinderen alle kinderen die uniek zijn en zich op een of andere manier onderscheiden van de norm. Het kunnen kinderen zijn met uitzonderlijke talenten, buitengewone intelligentie, creatieve vaardigheden of opmerkelijke emotionele gevoeligheid. Bijzondere kinderen kunnen ook kinderen zijn die met speciale behoeften worden geboren, zoals kinderen met een lichamelijke of cognitieve beperking.

Het belangrijkste aspect van bijzondere kinderen is dat ze individuen zijn met hun eigen unieke persoonlijkheden, interesses en potentieel. Ze kunnen verschillende manieren van leren, communiceren en zich ontwikkelen hebben. Het is van essentieel belang om hun diversiteit en uniekheid te erkennen en te waarderen.

Bijzondere kinderen kunnen een enorme bron van inspiratie en kracht zijn voor anderen. Ze kunnen anderen laten zien dat er verschillende manieren zijn om de wereld te ervaren en te begrijpen. Ze kunnen ons leren om open te staan voor diversiteit, empathie en begrip te tonen, en om de waarde van elk individu te respecteren.

Het is van groot belang om bijzondere kinderen te ondersteunen en hen de nodige middelen en kansen te bieden om hun talenten te ontwikkelen en hun potentieel te verwezenlijken. Door hen te omringen met liefde, acceptatie en positieve begeleiding kunnen we een omgeving creëren waarin ze kunnen gedijen en bijdragen aan de wereld op hun eigen unieke manier.

Gratis informatieavonden

Nieuwetijdskinderen en Bijzondere kinderen door Sjamaan Adrie Talakua en Joanna Talakua.

Aanmelden workshop Nieuwetijdskinderen en bijzondere kinderen

Trainingen & workshops

Persoonlijk consult

Hoe kan ik jou helpen? Helderziendheid en heldervoelendheid zijn twee elementen die ik inzet om met jouw ziel in contact te komen. Om jou te helpen gebruik ik instrumenten als healing en chakra healing. Met mijn extra zintuigen en gaven kijk ik dwars door je heen. Ik...

Sjamanen opleiding

Herkenbaar dat het leven dat je nu leidt niet is wat je had gehoopt en meer aanvoelt als ‘het is wat het is’? Kom dan naar de Sjamanen opleiding! In de Sjamanen opleiding sta jij als persoon centraal en gaan wij samen aan de slag. Door te focussen op jouw persoonlijke...

Spiritueel Business

Spiritueel Business met een sjamanistische energetische basis Tijdens deze training wordt je verwelkomd door maar liefst 3 spirituele business trainers in een luxe ambiance. Tijdens de opleiding krijg je de kans om te netwerken met mensen die, net als jij, zowel...

Sjamanistisch Trancedansen

Trancedansen en de diepte vinden in jezelf Herken je ritmes? Raken de geluiden ergens in je lichaam? Wat ervaar je? Dit en meer vragen ga je beantwoorden tijdens onze Trancedans avond. Wat is trancedansen? Trancedansen maakt een verbinding tussen muziek en de staat...

Healing & Reading

Sjamanisme is een spirituele traditie die teruggaat tot de oudste culturen en volkeren over de hele wereld. Het wordt gekenmerkt door het idee dat alles in het universum met elkaar verbonden is en dat er spirituele krachten en energieën zijn die ons kunnen...

Sjamanistische Ademsessies

Sjamanistische ademhalingssessies verwijzen naar ademhalingstechnieken die ik gebruik binnen mijn Molukse-Westerse sjamanistische tradities en mijn Westerse praktijk. Sjamanistische ademsessies betekent dat je door dieper en dieper in én uit te ademen je een schoner...

Spirituele Intimiteit voor mannen

Ervaar, voel, verdiep intimiteit en seksualiteit op ander niveau! Wat ik merk dat Intimiteit grotendeels gebruikt wordt voor de volgende stap naar seksualiteit, terwijl er een groter scala aan Intieme niveaus in de mens aanwezig zijn om je geest en je lichaam...

Spirituele Intimiteit voor vrouwen

Ervaar, voel, verdiep intimiteit voor vrouwen De trigger is dat je lijf veel meer respect en waardering verdient en dient te krijgen, zodat jij als vrouw tot veel meer in staat bent. Door in een goede energie-frequentie te genieten van de schoonheid die jij in je...

Transgender workshop

Vaak wordt mij de vraag gesteld hoe ik hiermee omga. Juist doordat mensen ongemakkelijke gevoelens ervaren, blijkt dat ik mijn sjamanistische gaven mag en kan gebruiken om individuele zaken aan het licht te brengen die heel veelzijdig zijn. Als sjamaan kan ik deze...

Persoonlijk consult

Persoonlijk consult

Als sjamaan heb ik via mijn Opa Markus de sjamaan in mij gekregen en eigen gemaakt. Hierdoor voel ik direct met je mee en kan ik je helpen. In mijn praktijk zul je voelen dat ik een context voor je neerzet waarin jij die energie en elementen kunt ophalen die jij nodig hebt.

Lees verder...
Sjamanen opleiding

Sjamanen opleiding

Ben jij iemand die bereid is naar het hoger bewustzijn te gaan en dat te etaleren? Zou je meer willen zien dan dat je nu ziet? Heb jij een onbewust zoektocht, een interne drang of drive naar meer? Dan is de Sjamanen opleiding misschien iets voor jou.

Lees verder...
Spiritueel Business

Spiritueel Business

Een 5-daagse opleiding onder begeleiding van 3 spirituele business trainers, waarin je leert wat je nodig hebt om op jouw eigen manier in een goede energie te komen én succesvol te zijn in je werk, en hoe het komt dat er ruis zit op het net niet of niet behalen van jouw essentiële volgende stappen op het werk.

Lees verder...