Meteen naar de inhoud

Trots op (Sjamaan) Adrie

  • door

Adrie Talakua schrijft graag over wat hij mee- en doormaakt, hoe hij ontwikkelt of wat hem bezighoudt. Daarbij valt het mij op dat hij graag vanuit zijn gevoel vertelt waar hij trots op is en heel blij van wordt. Maar dat deed en kon hij niet altijd op deze manier en daarover vertel ik graag, want dat is iets bijzonders.

Adrie is iemand die lijnrecht naar doelen toe kan werken. Proactief, competitief, realistisch en kristalhelder. Herkennen jullie hem hierin? Eigenlijk ontdek je dit, naar mijn mening, pas goed als je face-to-face met hem spreekt: helder en direct communiceren. Ik weet dat Adrie echt enorm kan genieten van ‘spijkers met koppen slaan’ (zoals ikzelf ook, toevallig).
Dan is er ook die andere sterke kant van hem: de gevoelige, inlevende, empathische kant. De kant die hij gebruikt in contact met jou, maar ook om een opening te maken om via hem de Sjamaan, van zijn opa Markus, naar buiten te laten komen.

En hoe kom je dan aan de combinatie van lijnrecht competitief operen en op diep spirituele en empatische manier mensen helpen? Dat heb ik hem gevraagd.
Al zeer jong was er het competitieve deel waarmee hij succesvol werd. Op een bepaald moment kwam hij bij een kantelpunt in zijn leven waarna dat andere deel is gaan ontwikkelen. En het vergt lef en durf om je succesvolle competitieve deel los te laten en je over te geven aan het deel ‘gevoel’ en alles wat daarbij mag horen.

Zou jij het doen? Je succesvolle leven of baan, waarin je goed verdient en lekker scoort, opzeggen om de ‘Sjamaan’ volledig toe te laten.

Gelukkig is Adrie in de basis een topondernemer en subliem sporter. Want met de printplaat van dat deel van zijn leven (die overtuigingen, strategieën en allerlei ervaringen) weet hij wat je moet doen om ‘de beste’ te worden. Nu loopt hij een andere weg, maar kan hij nog steeds de succesvolle instrumenten van toen inzetten. En daarom besef ik iedere keer ook hoe goed hij is: als sjamaan, als therapeut, als coach en als trainer.

Sjamaan Adrie TalakuaAls je de twee werelden (competitief vs. ‘gevoel’) even zo naast elkaar schetst, heb ik diep respect voor zijn keuze. Zeker ook met de hobbels en obstakels die deze omschakeling met zich meebracht en brengt. Het ontwikkelen van je extra zintuigen en (paranormale) gaven, als ook het ontwikkelen van je verbinding met ‘zoveel meer’, vergt dat je een grote schoonmaak in jezelf moet houden. Het opruimen van overtuigingen, belemmeringen of trauma’s is nodig om ‘transparant’ en een helder doorgeefluik te worden. En die transparantie bereikt hij meer en meer; vaak ook met het doorleven van allerlei fysieke, emotionele en mentale ongemakken.

En bij therapeut, sjamaan en topcoach Adrie Talakua zie, hoor en voel ik een combinatie van gevoel en doelgerichtheid in hoe hij je hulpvraag hoort en met je meevoelt en invoelt via zijn extra zintuigen. Hierdoor weet hij exact ‘hoe laat het is’ in jouw lichaam en geest. En hij is doelgericht en competitief: wil een antwoord op de hulpvraag. Dus hij zet dan ook alle instrumenten in om daar naartoe te werken. En ik ben trots op hoe hij dat allemaal neerzet: met lef & durf en ook door heel veel empathie! Wat een bijzonder mens.

Als je wilt kun je Adrie ontmoeten bij onze Sjamanistische Familieopstellingen. Of leer er hier meer over. Dit najaar start Adrie, samen met Julia en Joanna Talakua, weer NLP opleidingen.

Eén op één consulten vindt je bij Einstein-energetica.