06 - 1469 4897 info@sjamaan-adrie-talakua.nl
Grafisch gezicht - cc geralt pixabay psychology 4420030

Trauma release en transformatie symptomen

Als je aan jezelf gaat werken, jezelf gaat ontdekken en je persoonlijk ontwikkeld, dan maak je een hoop mee! Inzichten, kwartjes die vallen, maar ook de belemmeringen en trauma’s die je hebt opgepakt in je leven komen in beeld. Door aan jezelf te werken, en dat kan op allerlei manieren, kun je heel veel van deze trauma’s in beweging brengen, verwerken en loslaten. Dat is mooi! De vraag is: hoe werkt dat eigenlijk en wat doet dat met jou op bijvoorbeeld een fysiek niveau? Lees in deze blog over de niveaus van trauma release en uitleg over traumarelease. Lees ook over de transformatie symptomen die je kunt ervaren bij transformatie.

Niveaus van Trauma release

Loslaten van trauma’s, pijn en ballast kan op diverse niveaus. Het is namelijk ook mogelijk dat allerlei verschillende trauma’s hebt ervaren in je leven. Het ene trauma heeft meer impact gemaakt, dan het andere trauma. Dat betekent dat het ene dieper in je systeem zit opgeslagen, dan het andere trauma. Als we in essenties gaan kijken naar de niveaus waaruit dat systeem bestaat zie je 6 niveaus:

1. Fysiek niveau

Het fysieke niveau is wat je kent als je lichaam, je lijf en alles wat je fysiek kunt aanraken of voelen. Je slaat dus trauma’s op in je fysieke energie. Denk bijvoorbeeld aan het bindweefsel (Fascia), spieren, organen, et cetera. Als jij een trauma hebt, dan kan het trauma fysiek in bijvoorbeeld bepaalde spieren zitten of in een orgaan.

Voor fysieke loslating kan je zelf bijvoorbeeld ontladen door af te strijken. Heb je iets nodig wat dieper gaat, dan kan het zijn dat een fysiotherapeut bijvoorbeeld kan helpen ontladen door de vastgezette spier of bindweefsel waar te gaan ‘resetten’ met jou.

2. Emotioneel niveau

Met emotie gaan op allerlei manieren om. Als je emoties niet uit of negeert, dan moet het ergens naar toe. Bij emoties die gepaard met een trauma gaan, geldt dat ook.. Een trauma kan bijvoorbeeld de emotie verdriet, onmacht, boosheid of irritatie activeren en vervolgens (als het niet geuit wordt/is) kun je dat vastzetten in jezelf. In dat geval heb je een connectie gemaakt met het emotionele niveau en daar iets op vastgezet.

Emoties moet je voelen, door ze te voelen kun je op een bepaald punt ook besluiten om ze los te laten. Dus het eerste wat je vanaf dit moment kunt doen, is jezelf minder tegenhouden om emoties te ervaren. Herken welke emoties je hebt en voel ze ook.
Daarnaast kun je bij het werken aan jezelf en trauma’s ervaren welke emoties daarbij horen. Door ze te gaan herkennen, kun je ze ook gaan erkennen, accepteren, omarmen en loslaten. Daarmee kun je op emotioneel loslaten en ontladen.
Adrie Talakua Sjamaan en healing

3. Mentaal niveau

Op mentaal niveau gebruiken we gedachten om uitdrukking te geven aan de situatie. Bij een trauma kan dus ook een specifieke gedachte zitten, die het trauma ‘vast zet’. Dit is vaak in de vorm van een overtuiging: een korte krachtige zijn die een gedachte vastlegt als een waarheid. Denk aan dingen als: als ik dat doe, dan ga ik dood of ik ben niets waard.
In de hypnotherapie noemen we dit bijvoorbeeld een postulaat en dat is een belangrijke aanleiding om aan het trauma te kunnen werken. Die gedachte, op mentaal niveau, zet het trauma vast. Door de gedachte te kennen, kun je ook weer besluiten om het los te laten. Je zult hiervoor de juiste associatie met die gedachte moeten bereiken, dat doen we in consulten bijvoorbeeld door regressie (terug in de tijd) toe te passen om naar het moment van trauma te gaan.

Adrie Talakua Trauma release niveaus

4. Spiritueel niveau

Het spirituele niveau omvat al jouw spiritualiteit. Dit kan zich uiten in je zintuigen die je bovenaards kunt gebruiken, maar ook in innerlijke wijsheid die je op andere manieren kan toepassen. Trauma op dit niveau blokkeert bijvoorbeeld spirituele vaardigheden die je anders zou kunnen inzetten. Dit kan allerlei vormen aannemen, van groot tot klein. Mensen die op zoek gaan naar zich zelf doen zit vaak deels spiritueel of bewandelen spirituele paden. Dan kun je dus ook de blokkades tegenkomen die op dat niveau tegenkomt. Hieraan kun je werken om dat ook los te laten en zo verder jezelf te ontdekken.

5. Energetisch niveau

Het energetische, energie niveau van jezelf is een plek waar we de energie van een trauma opslaan. Dat betekent dat je het niet kunt aanraken, maar wel bij je draagt. Je zou het kunnen voelen, maar meestal raken we er zo aan gewend dat we het meedragen zonder te beseffen.
Door de energie van het trauma los te laten, kun je het trauma op dit niveau ontladen. Hiervoor moet je contact kunnen maken met deze energie. Dat is waar ik mensen veel bij help: door bewust te worden hoe het trauma op dit niveau nog bij je is. Herken je op een bepaald moment de energie, bijvoorbeeld doordat je voelt dat ‘het zwaar is op je schouders’, dan kunnen we vanaf dat punt voelen wat je ermee zou willen. Dat betekent dat je de energie ook zou kunnen ontladen als jij daar aan toe bent.

6. Zielsniveau niveau

Op het niveau van je ziel sla je de diepste informatie en belangrijkste informatie op. Dat betekent dat als een trauma bijvoorbeeld een bepaalde levensles met zich meedraagt, dat je het trauma dan ook op dit niveau kunt vinden. Is er al een trauma op dit niveau aanwezig, dan kan de aanwezigheid ervan ook nieuwe ervaringen aantrekken die lijken op dit trauma. Hierdoor kun je meerdere keren op dezelfde manier gekwetst worden. Op dit niveau vinden we bijvoorbeeld ook levensthema’s: trauma’s je die hele leven een rol spelen/speelden.
Op zielsniveau zal je contact moeten maken met het trauma om het te kunnen gaan loslaten. Vaak kom je daarbij meervoudige of complexe trauma’s tegen die zich op een aantal manieren hebben vastgezet in dit niveau.

Samenwerking van deze niveaus

Nu je per niveau hebt gelezen hoe een trauma daar een plaats kan hebben, is het goed je te beseffen dat de trauma’s vaak op meerdere niveaus connectie hebben.

Hierdoor ervaar je bijvoorbeeld op fysiek niveau ongemak, wat gekoppeld is aan een gedachte (mentaal niveau) en een energie (energetisch niveau) die het geheel in diverse niveaus van jouw persoon vast zetten.

Je kunt je dus wel voorstellen dat een trauma zich op zeer veel verschillende manieren kan uiten. Ook kun je het omdraaien. Soms heb je belemmeringen, blokkades en symptomen die niet te plaatsen zijn, totdat het besef er komt dat het mogelijk aan een trauma is gekoppeld. Denk bijvoorbeeld aan vage fysieke klachten die geen dokter kan verklaren. Of klachten of symptomen die je bij jezelf kent en van tijd tot tijd weer terugkeren zonder duidelijke reden.
Entiteiten en energie

Trauma Release

Als je een trauma op een niveau of meerdere niveaus aanraakt en los gaat laten, dan kan er zoiets optreden als een: trauma release. Als je er even technisch naar kijkt dan is een trauma release dus het ontladen van het trauma uit jouw systeem. Je laat het los en daarmee laat je de energie los die hieraan gekoppeld zat. Dat kan zich vertalen in letterlijke fysieke bewegingen: schudden, bewegen, bibberen, et cetera. Je kunt ook allerlei emotionele reacties ervaren die je verder niet kunt plaatsen. Dat je moet huilen, maar niet weet waarom. De tranen komen dan gewoon.

De eerste keer dat mensen dat meemaken, kijken ze vaak vreemd op of ze gooien de rem erop. Het lijkt namelijk een beetje eng. Je begint opeens te schudden en te huilen, maar weet niet waarom. Het is uiteindelijk alleen maar de ontlading van iets wat je nog opgeslagen had. Dus het is juist goed om het eruit te gooien en los te laten. Schud maar, huil maar. Het houdt vanzelf op als je het kwijt bent en dan kun je je enorm opgelucht voelen.

Het is mooi hoe ons menselijk lichaam kan werken met lichaam en geest in verhouding, waardoor jij allerlei dingen kunt vasthouden, maar ook kunt loslaten als het zijn functie heeft gehad.

Tijdens en na trauma release: transformatie symptomen

Door de verandering in je systeem, die ontstaat na het loslaten van trauma, kun je ‘last’ hebben van transformatie symptomen. Een aantal voorbeelden van wat je kunt ervaren:
Transformatie symptomen na trauma release

 • Innerlijke bedroefdheid en huilen zonder reden;
 • Een ongebruikelijk slaappatroon en intensief dromen;
 • Fysieke gewaarwordingen en ervaringen bij het ontgiften;
 • Duizeligheid en een zweverig gevoel, lichamelijk gevoel van gebrek aan oriëntatie;
 • Grotere eetlust en gewichtstoename;
 • Verminderd concentratievermogen en verschijnselen, die lijken op een black out;
 • Verzwakking of verlies van het korte-termijn geheugen;
 • Verhoogde gevoeligheid voor paniek- en angstaanvallen;
 • Overactief en dwangmatig denken;
 • Een obsessieve behoefte om te begrijpen wat er gebeurt;
 • Plotselinge extreme gevoeligheid voor mensen of geluiden in je omgeving;
 • Obsessieve angsten over vernietiging van de mensheid;
 • Wazig gezichtsvermogen;
 • Depressie zonder duidelijke reden of bijbehorende crisis;
 • Gevoelens van eenzaamheid, zelfs in gezelschap van anderen;
 • Plotselinge veranderingen in werk of carrière;
 • Terugtrekken uit relaties met familie;
 • Toename van “in jezelf praten”;
 • Het gevoel dat je niets klaarkrijgt, omdat er geen tijd is. Gevoel van gejaagdheid;
 • Verlies van verlangen;
 • Het voelen van vreemde elektrische energiegolven in het lichaam;
 • Toegenomen paranormale vermogens en verhoogd bewustzijn;
 • Een diep verlangen naar ‘Huis’ te gaan.

Lees ook de uitgebreide beschrijving van deze transformatie symptomen in een andere blog.

Uiteindelijk moeten ze weer ‘over’ gaan. Je zult ook merken dat het loslaten van trauma je ook iets gaat opleveren. Nieuwe mogelijkheden, kansen, ruimte, ander gedrag, et cetera.

Tijd om aan je eigen trauma’s te gaan werken of om van dingen af te komen waar jij al heel lang mee loopt? Neem dan contact op voor een persoonlijk consult of ga in 8 weekenden op reis in de sjamanen opleiding.

Verdere lezen

Groepshealing 28 juni 2024

Op vrijdagavond 28 juni 2024, om 19.00 uur, zullen Sjamaan Adrie Talakua en zijn team (Astrid, Joanna, Monika, Maja en Thijs) een diepgaande Reading & Healing sessie leiden in de grote hal van de Einstein-academy. Deze bijzondere avond is gewijd aan het...

Sjamanistische Wedergeboorte door Sjamaan Adrie Talakua

Een chronologische Samenvatting Vanaf 9 september 2023 Begin van mijn transformatieve periode. Als Sjamaan Adrie Talakua ontving ik, via mijn unieke Talakua-systeem, signalen vanuit de kosmos, de natuur, en het universum die duiden op de nadering van mijn...

Entiteiten: hoe moet ik omgaan met energieën die niet van mij zijn?

We leven in een wereld van energie. Energie is overal om ons heen. Dat betekent dat we ook te maken hebben met zoiets als entiteiten (en helaas ook black magics). Het is iets waar niet iedereen van weet, maar waar iedereen mee te maken kan krijgen in zijn leven. Tijd...

Culturen binnen het Sjamanisme versus Hypnose en Trance?

Als praktiserend sjamaan voel ik mij een gezegend mens, omdat ik “in het nu” mag ervaren dat ik in dit leven mijn basis-inspiratie onttrek uit twee totaal verschillende culturen. Mijn oorspronkelijke Molukse-Indonesische cultuur en Westerse-Nederlandse cultuur....

Podcast: ontwikkelingen van Sjamaan Adrie Talakua

Samenvatting Er is veel gebeurt de afgelopen 7 maanden. Spiritueel en aards zijn weer meer verbonden geraakt met elkaar en op nieuwe manieren. Luister naar mijn verslag en laat mij weten of je zelf ook al meer in balans bent; spiritueel en aards. Stuur hier een...

Transformatie symptomen, 20 kenmerken van transformatie

Door de verandering in je systeem, die ontstaat na het loslaten van trauma, kun je ‘last’ hebben van transformatie symptomen. Ook kun je last hebben van vage niet te plaatsen klachten, die over de transformatie of trauma’s blijken te gaan. Het krijgen van deze...

Wat is Sjamanistische Healing?

Een belangrijk onderdeel van sjamanistische healing is het collectief onderbewuste. Dit concept is geïntroduceerd door Carl Gustav Jung en beschrijft dat beelden uit het verleden overgedragen worden van mens op mens. Dit klinkt misschien logisch, maar dat is het niet...

Ervaringen Sjamanen opleiding

Verslag van Julia, d.d. 2 februari 2020. Julia: Mijn ervaringen in het eerste weekend van de Sjamanen Opleiding Ik ben gisteren begonnen met de Sjamanen Opleiding van Adrie. Mijn ervaringen met de sjamanen opleiding na 1 dag laat ik graag weten. Gewoon uit de...

Wat doe ik als ik magnetiseer?

Wat is magnetiseren? Uit de diverse literatuur blijkt dat het magnetisme of healing een heel oud gebruik of beter gezegd een heel oude geneeswijze is die ons zelfs terugvoert tot ver voor het ontstaan van onze jaartelling. In de Bijbelse geschriften lezen we dat...

Trainingen & workshops

Persoonlijk consult

Hoe kan ik jou helpen? Helderziendheid en heldervoelendheid zijn twee elementen die ik inzet om met jouw ziel in contact te komen. Om jou te helpen gebruik ik instrumenten als healing en chakra healing. Met mijn extra zintuigen en gaven kijk ik dwars door je heen. Ik...

Sjamanen opleiding

Herkenbaar dat het leven dat je nu leidt niet is wat je had gehoopt en meer aanvoelt als ‘het is wat het is’? Kom dan naar de Sjamanen opleiding! In de Sjamanen opleiding sta jij als persoon centraal en gaan wij samen aan de slag. Door te focussen op jouw persoonlijke...

Spiritueel Business

Spiritueel Business met een sjamanistische energetische basis Tijdens deze training wordt je verwelkomd door maar liefst 3 spirituele business trainers in een luxe ambiance. Tijdens de opleiding krijg je de kans om te netwerken met mensen die, net als jij, zowel...

Sjamanistisch Trancedansen

Trancedansen en de diepte vinden in jezelf Herken je ritmes? Raken de geluiden ergens in je lichaam? Wat ervaar je? Dit en meer vragen ga je beantwoorden tijdens onze Trancedans avond. Wat is trancedansen? Trancedansen maakt een verbinding tussen muziek en de staat...

Healing & Reading

Sjamanisme is een spirituele traditie die teruggaat tot de oudste culturen en volkeren over de hele wereld. Het wordt gekenmerkt door het idee dat alles in het universum met elkaar verbonden is en dat er spirituele krachten en energieën zijn die ons kunnen...

Sjamanistische Ademsessies

Sjamanistische ademhalingssessies verwijzen naar ademhalingstechnieken die ik gebruik binnen mijn Molukse-Westerse sjamanistische tradities en mijn Westerse praktijk. Sjamanistische ademsessies betekent dat je door dieper en dieper in én uit te ademen je een schoner...

Spirituele Intimiteit voor mannen

Ervaar, voel, verdiep intimiteit en seksualiteit op ander niveau! Wat ik merk dat Intimiteit grotendeels gebruikt wordt voor de volgende stap naar seksualiteit, terwijl er een groter scala aan Intieme niveaus in de mens aanwezig zijn om je geest en je lichaam...

Spirituele Intimiteit voor vrouwen

Ervaar, voel, verdiep intimiteit voor vrouwen De trigger is dat je lijf veel meer respect en waardering verdient en dient te krijgen, zodat jij als vrouw tot veel meer in staat bent. Door in een goede energie-frequentie te genieten van de schoonheid die jij in je...

Nieuwetijdskinderen en bijzondere kinderen (gratis)

Mijn onderliggende motivatie dat ik bijzondere of anders denkende kinderen wil begeleiden en ondersteunen en m.n. vooral eerst naar de ouders. Daarom organiseer ik informatieavonden over nieuwetijdskinderen en bijzondere kinderen zoals energetisch dyslectisch,...

Transgender workshop

Vaak wordt mij de vraag gesteld hoe ik hiermee omga. Juist doordat mensen ongemakkelijke gevoelens ervaren, blijkt dat ik mijn sjamanistische gaven mag en kan gebruiken om individuele zaken aan het licht te brengen die heel veelzijdig zijn. Als sjamaan kan ik deze...

Persoonlijk consult

Persoonlijk consult

Als sjamaan heb ik via mijn Opa Markus de sjamaan in mij gekregen en eigen gemaakt. Hierdoor voel ik direct met je mee en kan ik je helpen. In mijn praktijk zul je voelen dat ik een context voor je neerzet waarin jij die energie en elementen kunt ophalen die jij nodig hebt.

Lees verder...
Sjamanen opleiding

Sjamanen opleiding

Ben jij iemand die bereid is naar het hoger bewustzijn te gaan en dat te etaleren? Zou je meer willen zien dan dat je nu ziet? Heb jij een onbewust zoektocht, een interne drang of drive naar meer? Dan is de Sjamanen opleiding misschien iets voor jou.

Lees verder...
Spiritueel Business

Spiritueel Business

Een 5-daagse opleiding onder begeleiding van 3 spirituele business trainers, waarin je leert wat je nodig hebt om op jouw eigen manier in een goede energie te komen én succesvol te zijn in je werk, en hoe het komt dat er ruis zit op het net niet of niet behalen van jouw essentiële volgende stappen op het werk.

Lees verder...