06 - 1469 4897 info@sjamaan-adrie-talakua.nl
Healende handen

Entiteiten: hoe moet ik omgaan met energieën die niet van mij zijn?

We leven in een wereld van energie. Energie is overal om ons heen. Dat betekent dat we ook te maken hebben met zoiets als entiteiten (en helaas ook black magics). Het is iets waar niet iedereen van weet, maar waar iedereen mee te maken kan krijgen in zijn leven. Tijd om wat meer aandacht te besteden aan dit onderwerp.

Het blijkt dat veel mensen vragen hebben over energie, entiteiten, black magics en energie die bij je kan blijven hangen. Dat is ook niet zo gek, want met in een samenleving die bestaat uit verschillende culturen is energie niet langer een onderwerp om buiten de deur te houden. Het is er, er ontstaan problemen uit en mensen hebben last van energieën of energetische problemen.

Wat is een entiteit?

Een entiteit gaat allereerst over energie. Die energie kan los van een lichaam bestaan en daar is die energie zich bewust van of niet. We gaan er dus vanuit dat er zoiets als een ‘ziel’ bestaat. Die ziel neemt bij leven plaats in een lichaam. Zo’n onbelichaamde energie kan zich bijvoorbeeld vastmaken aan een lichaam van iemand anders. Zo krijg je te maken met ‘meelifters’. Dus een entiteit is een energie, ziel of een deel daarvan, dat geen lichaam heeft. Het kan dus niet aards ‘bestaan’. Door bij iemand aan te haken, kan een dergelijke energie wel op aarde blijven. Daar kan iemand dus last van hebben.

Negatieve en positieve energie

In een wereld waar vaak tegenstellingen bestaan, bestaat ook negatieve en positieve energie. Mensen spreken bijvoorbeeld wel eens over engelen of over hulp die ze kregen in een bepaalde situatie (ze ‘voelden’ dat). Dat zijn (op dat moment) positieve entiteiten of positieve energie. Je hebt er geen last van, maar een voordeel.

Zo kan het ook omgekeerd zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de rotbui van een partner, vriend, vriendin of kind waar je letterlijk last van hebt. Je hebt dan last van de energie. Dat vormt op dat moment een negatieve energie voor jou.
Dat kan ook nog een gradatie anders, namelijk dat je negatieve energie aantrekt die niet verbonden is aan een lichaam. Dit noemen we bijvoorbeeld meelifters, entiteiten of obsessoren.

Hoe kom ik aan meelifters of entiteiten?

Een mooi voorbeeld van het oppikken van een entiteit wordt bijvoorbeeld gegeven in het Handboek Reïncarnatietherapie van R. Van Der Maesen.

Op een avond tijdens een werkbezoek in Duitsland is het drinkgedrag van een cliënt omgeslagen van een aantal biertjes naar met gemak 20 of 30 glazen achteroverslaan. Uiteindelijk blijkt er tijdens dit bezoek een entiteit is gaan meeliften met deze man, die dit drinkgedrag veroorzaakt.

Een andere beschrijving gaat over iemand die een gokprobleem heeft. Zij beschrijft hoe in de gokhal een bepaald gevoel over haar heen komt. Het is als het ware alsof ‘iets’ haar de gokhal in drijft.

Dit zijn twee voorbeelden van bepaalde niet te verklaringen gevoelens of gedrag. Dat kan zeer plots optreden of iemand kan heel abrupt veranderen. Je kunt allerlei soorten klachten ervaren van energie die je met je meedraagt. Denk hierbij aan (onverklaarbare) oververmoeidheid, concentratie- en geheugenstoornissen, allerlei lichamelijke klachten, ongewone lichaamsbewegingen.

Op een bepaald punt heb je bewust of onbewust open gestaan voor deze energie en daarom draag je het nu bij je. Daar is niets mis mee. Je had op dat moment de energie nodig, je kon het goed gebruiken of de energie gaf je een inzicht. Later kun je er echter last van krijgen en dan spreken we over een negatieve entiteit of energie. Dit kan bijvoorbeeld ook een obsessor worden genoemd.
Hoe kom ik weer van mijn entiteiten af?

Het is mooi te beseffen dat je ooit open hebt gestaan om de energie toe te laten. Dat betekent dat je ook weer energie zou kunnen loslaten. Veel mensen proberen daarvoor zichzelf te reinigen of te helpen. Je zult merken dat dat tijdelijk werkt of dat het probleem niet oplost. Het beste kun je op zoek naar een therapeut waarbij je een goed gevoel hebt dat hij/zij jou kan helpen. Je hebt namelijk een ‘andere energie’ nodig om door te dringen tot de verbinding tussen jou en de negatieve entiteit. We kennen hiervoor de traditie van de Sjamaan of Medicijnman die hiermee helpt. Daarnaast kennen we ook technieken in de hypnose-, regressie en reïncarnatietherapie die hiermee succesvol kunnen werken. Ik ken al deze instrumenten en heb diverse ervaringen ermee.

Sjamanisme en entiteiten

Sjamanisme werkt in dat geval met healing, coaching, energiewerk. Voor mij staat daarbij centraal dat ik jou leer ervaren en voelen hoe het voelt om energie te voelen. Hoe je daadwerkelijke eigen energie voelt als ik je help. Ook hoe je zelf kunt omgaan met de energie van jezelf en wat er op je afkomt.

Hypnose, regressie, reïncarnatie, therapie bij entiteiten

Daarnaast kun je ook technieken gebruiken die ik als hypnose- en regressietherapeut gebruik. Bijvoorbeeld in trance gaan we op zoek naar het moment dat de entiteit bij je kwam. Zo kun je erachter komen wat maakte dat je open stond om deze energie te ontvangen. Vaak leren we dat je op dat moment energie nodig had. Bijvoorbeeld om te overleven. Daarna kan het echter iets worden wat je tot last is. In de therapie ga je aan de slag om hiermee te dealen en de energie die niet van jou is los te laten. Daarmee zorgen we ook voor een sluiting van de opening die je ooit gaf, waardoor de energie bij jou kon komen.

Entiteiten en energie in onze wereld

Vanuit de Westerse wereld kennen we het kijken, omgaan en voelen van energie niet als norm. Wel weten we steeds meer erover of krijgen we ermee te maken. Dit komt enerzijds uit het natuurlijke stuk wat wij kennen als ‘je boerenverstand’. Helaas is veel hiervan verloren gegaan, doordat de kerk veel oeroude gebruiken in de ban heeft gedaan als ‘heidens’. Ook zijn we veel gaan rationaliseren en hebben de wetenschap voorrang gegeven. Hierdoor werd veel ‘common sense’ afgedaan als onzin, zweverig, et cetera.

Daarnaast hebben we te maken met globalisering. Hierdoor komen we steeds meer in aanraking met culturen die energie en entiteiten anders benaderen. In bepaalde culturen wordt vaak met energieën gewerkt.

Mijn eigen voorbeeld ken ik vanuit de Molukse cultuur waar rituelen rondom energie en bijvoorbeeld voorouders heel normaal zijn. Helaas zit hier ook een keerzijde aan: het gebruik van energie om dingen te bereiken voor bijvoorbeeld macht. Dan heb ik het over black magics en mensen bewerken.

Literatuur over entiteiten

Soms lijkt het of entiteiten alleen tot andere culturen behoren. Ook zijn er mensen die dit onderwerp onder spiritualiteit en zweverigheid schuiven. Het is echter een serieus onderwerp om rekening mee te houden. Er is bijvoorbeeld in het eerder beschreven handboek over Reïncarnatietherapie een heel hoofdstuk gewend aan dit onderwerp.

Juist om die reden dat onze maatschappij een mix van allerlei culturen en gewoonten is geworden.

In een boek van Ten Dam uit 1983 wordt er ook al gesproken over entiteiten en energie.

Zo heeft ook het standaardwerk Handboek Hypnotherapie van Jos Olgers het op diverse plaatsen over werken met entiteiten, energie en obsessoren.

Ik benoem hier met name werken over reïncarnatietherapie en hypnotherapie, omdat dit het vakgebied is waarin ik mijn voornaamste opleidingen heb genoten.

Het gaat in bij dit onderwerp misschien nog niet zo zeer om of het waar is of niet, maar wel dat er gewerkt kan worden met alles wat er in onze maatschappij als probleem kan leven. Ook zoiets als energie, aanhechtingen van energie, entiteiten en andere vervelende problemen van deze aard.

Verdere lezen

Sjamanistische Wedergeboorte door Sjamaan Adrie Talakua

Een chronologische Samenvatting Vanaf 9 september 2023 Begin van mijn transformatieve periode. Als Sjamaan Adrie Talakua ontving ik, via mijn unieke Talakua-systeem, signalen vanuit de kosmos, de natuur, en het universum die duiden op de nadering van mijn...

Culturen binnen het Sjamanisme versus Hypnose en Trance?

Als praktiserend sjamaan voel ik mij een gezegend mens, omdat ik “in het nu” mag ervaren dat ik in dit leven mijn basis-inspiratie onttrek uit twee totaal verschillende culturen. Mijn oorspronkelijke Molukse-Indonesische cultuur en Westerse-Nederlandse cultuur....

Podcast: ontwikkelingen van Sjamaan Adrie Talakua

Samenvatting Er is veel gebeurt de afgelopen 7 maanden. Spiritueel en aards zijn weer meer verbonden geraakt met elkaar en op nieuwe manieren. Luister naar mijn verslag en laat mij weten of je zelf ook al meer in balans bent; spiritueel en aards. Stuur hier een...

Transformatie symptomen, 20 kenmerken van transformatie

Door de verandering in je systeem, die ontstaat na het loslaten van trauma, kun je ‘last’ hebben van transformatie symptomen. Ook kun je last hebben van vage niet te plaatsen klachten, die over de transformatie of trauma’s blijken te gaan. Het krijgen van deze...

Wat is Sjamanistische Healing?

Een belangrijk onderdeel van sjamanistische healing is het collectief onderbewuste. Dit concept is geïntroduceerd door Carl Gustav Jung en beschrijft dat beelden uit het verleden overgedragen worden van mens op mens. Dit klinkt misschien logisch, maar dat is het niet...

Ervaringen Sjamanen opleiding

Verslag van Julia, d.d. 2 februari 2020. Julia: Mijn ervaringen in het eerste weekend van de Sjamanen Opleiding Ik ben gisteren begonnen met de Sjamanen Opleiding van Adrie. Mijn ervaringen met de sjamanen opleiding na 1 dag laat ik graag weten. Gewoon uit de...

Trauma release en transformatie symptomen

Als je aan jezelf gaat werken, jezelf gaat ontdekken en je persoonlijk ontwikkeld, dan maak je een hoop mee! Inzichten, kwartjes die vallen, maar ook de belemmeringen en trauma’s die je hebt opgepakt in je leven komen in beeld. Door aan jezelf te werken, en dat kan op...

Wat doe ik als ik magnetiseer?

Wat is magnetiseren? Uit de diverse literatuur blijkt dat het magnetisme of healing een heel oud gebruik of beter gezegd een heel oude geneeswijze is die ons zelfs terugvoert tot ver voor het ontstaan van onze jaartelling. In de Bijbelse geschriften lezen we dat...

Wat is het effect van sjamanistische opstellingen?

Ja, die vraag kan ik mij voorstellen. Laat mij je meenemen in de wereld van opstellingen en specifiek mijn sjamanistische opstellingen. Mogelijk kun jij inzicht krijgen in iets dat belangrijk voor je is. Of je kunt simpelweg je beter gaan voelen door iets te...

Trainingen & workshops

Persoonlijk consult

Hoe kan ik jou helpen? Helderziendheid en heldervoelendheid zijn twee elementen die ik inzet om met jouw ziel in contact te komen. Om jou te helpen gebruik ik instrumenten als healing en chakra healing. Met mijn extra zintuigen en gaven kijk ik dwars door je heen. Ik...

Sjamanen opleiding

Herkenbaar dat het leven dat je nu leidt niet is wat je had gehoopt en meer aanvoelt als ‘het is wat het is’? Kom dan naar de Sjamanen opleiding! In de Sjamanen opleiding sta jij als persoon centraal en gaan wij samen aan de slag. Door te focussen op jouw persoonlijke...

Spiritueel Business

Spiritueel Business met een sjamanistische energetische basis Tijdens deze training wordt je verwelkomd door maar liefst 3 spirituele business trainers in een luxe ambiance. Tijdens de opleiding krijg je de kans om te netwerken met mensen die, net als jij, zowel...

Sjamanistisch Trancedansen

Trancedansen en de diepte vinden in jezelf Herken je ritmes? Raken de geluiden ergens in je lichaam? Wat ervaar je? Dit en meer vragen ga je beantwoorden tijdens onze Trancedans avond. Wat is trancedansen? Trancedansen maakt een verbinding tussen muziek en de staat...

Healing & Reading

Sjamanisme is een spirituele traditie die teruggaat tot de oudste culturen en volkeren over de hele wereld. Het wordt gekenmerkt door het idee dat alles in het universum met elkaar verbonden is en dat er spirituele krachten en energieën zijn die ons kunnen...

Sjamanistische Ademsessies

Sjamanistische ademhalingssessies verwijzen naar ademhalingstechnieken die ik gebruik binnen mijn Molukse-Westerse sjamanistische tradities en mijn Westerse praktijk. Sjamanistische ademsessies betekent dat je door dieper en dieper in én uit te ademen je een schoner...

Spirituele Intimiteit voor vrouwen

Ervaar, voel, verdiep intimiteit voor vrouwen De trigger is dat je lijf veel meer respect en waardering verdient en dient te krijgen, zodat jij als vrouw tot veel meer in staat bent. Door in een goede energie-frequentie te genieten van de schoonheid die jij in je...

Spirituele Intimiteit voor mannen

Ervaar, voel, verdiep intimiteit en seksualiteit op ander niveau! Wat ik merk dat Intimiteit grotendeels gebruikt wordt voor de volgende stap naar seksualiteit, terwijl er een groter scala aan Intieme niveaus in de mens aanwezig zijn om je geest en je lichaam...

Nieuwetijdskinderen en bijzondere kinderen (gratis)

Mijn onderliggende motivatie dat ik bijzondere of anders denkende kinderen wil begeleiden en ondersteunen en m.n. vooral eerst naar de ouders. Daarom organiseer ik informatieavonden over nieuwetijdskinderen en bijzondere kinderen zoals energetisch dyslectisch,...

Transgender workshop

Vaak wordt mij de vraag gesteld hoe ik hiermee omga. Juist doordat mensen ongemakkelijke gevoelens ervaren, blijkt dat ik mijn sjamanistische gaven mag en kan gebruiken om individuele zaken aan het licht te brengen die heel veelzijdig zijn. Als sjamaan kan ik deze...

Persoonlijk consult

Persoonlijk consult

Als sjamaan heb ik via mijn Opa Markus de sjamaan in mij gekregen en eigen gemaakt. Hierdoor voel ik direct met je mee en kan ik je helpen. In mijn praktijk zul je voelen dat ik een context voor je neerzet waarin jij die energie en elementen kunt ophalen die jij nodig hebt.

Lees verder...
Sjamanen opleiding

Sjamanen opleiding

Ben jij iemand die bereid is naar het hoger bewustzijn te gaan en dat te etaleren? Zou je meer willen zien dan dat je nu ziet? Heb jij een onbewust zoektocht, een interne drang of drive naar meer? Dan is de Sjamanen opleiding misschien iets voor jou.

Lees verder...
Spiritueel Business

Spiritueel Business

Een 5-daagse opleiding onder begeleiding van 3 spirituele business trainers, waarin je leert wat je nodig hebt om op jouw eigen manier in een goede energie te komen én succesvol te zijn in je werk, en hoe het komt dat er ruis zit op het net niet of niet behalen van jouw essentiële volgende stappen op het werk.

Lees verder...