06 - 1469 4897 info@sjamaan-adrie-talakua.nl
Tribal totems op een heuvel 8moments Simon Berger Pixabay shamanism 2100949

Culturen binnen het Sjamanisme versus Hypnose en Trance?

Als praktiserend sjamaan voel ik mij een gezegend mens, omdat ik “in het nu” mag ervaren dat ik in dit leven mijn basis-inspiratie onttrek uit twee totaal verschillende culturen. Mijn oorspronkelijke Molukse-Indonesische cultuur en Westerse-Nederlandse cultuur.

Voordat ik verder ga toelichten hoe ik in mijn leven als sjamaan in mijn praktijk Hypnotherapie toepas, wil ik eerst naar de oorsprong van mijn herkomst.

Het begin van mijn levensreis

Ik ben in 1951 te Soerabaja geboren en twee dagen na mijn geboorte zijn ik en mijn ouders met de Atlantis naar Nederland gevaren. Mijn vader was marineman bij de Nederlandse Marine. Door de onrust in Indonesië met de Nederlandse Staat moesten wij hals over de kop naar Nederland afreizen. Molukse mensen, die dienden voor de Nederlandse vlag. De vervelende gebeurtenissen omtrent ons voorlopige verblijf in Nederland, door de Nederlandse Staat onderschreven, laat ik in dezen buiten beschouwing.

Mijn vader, die in mijn optiek een echte gezagsdrager was binnen de marine en ook overkwam als een wijze leider, wijs man, verbindingsman in de gemeenschap, droeg mij, als zijn zoon, de wijze woorden op: zorg dat je zoveel mogelijk leert hier in Nederland en dat als Molukker meeneemt in je bagage om als het ware jouw land (de Molukken) in een later stadium verder op te bouwen. Hij wees mij altijd op mijn bijzondere kwaliteiten, achteraf mijn missie als sjamaan.

Mijn bijzondere gaven: Sjamaan

Voor mijzelf weet ik niet beter dat ik van baby af aan van mijn ouders al voelde en hoorde dat ik een speciaal kind was binnen de familie Talakua en ons gezin. Zij vertelden mij meerdere keren in mijn jonge leven dat ik over bijzondere gaven beschikte, die ik diende te gebruiken als een soort van familietaak om mensen te helpen. Onbewust voelde deze boodschap voor mij als een zware last, zo ervaarde ik dat zeker als kind, dat vond ik niet prettig en ik verzette mij daartegen. Ik wilde liever profvoetballer worden, dan dat ik onder druk van mijn Talakua-systeem mij klaar moest stomen om mensen te helpen met mijn bijzondere gaven en wijsheid. Het voelde voor mij als jong kind als een loodzware opgave.

Op latere leeftijd, rond mijn 10e jaar, realiseerde ik mij pas wat zij daadwerkelijk bedoelden. Ik had de gave om mensen te genezen, daarbij kreeg ik tevens te horen dat ik wijs was én slim. Voor mij was die slimheid normaal en gek om steeds te horen dat het wijsheid was.

Mijn vader overleed toen ik 12 jaar was en toen stond Adrie alleen in de wereld met allerlei opdrachten, die ik dus als jong kind al door mijn strot kreeg. Het zaadje van een lot en opdracht was al gelegd en het kind Adrie openbaarde zich in hevige mate. Met mijn positieve kijk en handelswijze om succesvol te zijn in het leven, mijn sportdrang, mijn ondernemerschap, mijn sterke familieband en dikwijls kwam het deel ‘bijzondere menselijke gaven’ in mijzelf aankloppen met de vraag wanneer ik er iets mee ging doen. Na jaren van innerlijke strijd in mijzelf heb ik vanaf mijn 38e levensjaar de familiegaven volledig omarmd en voel ik mij inmiddels heel jong, sterk, krachtig, sereen. Het geheel van mijn gaven en mijzelf noem ik de Sjamaan Adrie in mij.

Om mijn positie als Molukse sjamaan extra inzicht te geven, zal ik ons familiesysteem uit Porto (Saparoea) ook wat beter plaatsen. Ik kom als zoon van het Talakua-systeem uit een soort van kastenstelsel, dat vanuit een natuurlijk historisch proces is ontstaan op, Saparoea, de Molukken. Ofwel een natuurlijke rangschikking waarbij in het verleden de naam ‘Talakua’ een bijzondere status en plek innam op het eiland. Daarbij horen ook de natuurlijke en bovenaardse energetische krachten van die “belangrijkste status”, als leiders, medicijnmannen, patriarch rollen die zich op hun eigen en natuurlijk wijze daar hebben vormgegeven.

Deze status en daarin de verweven kenmerken waren duidelijk terug te zien bij mijn vader: een leider, wijs, energetisch krachtig, rustig en sterk verbonden met, in mijn optiek, bovenaardse krachten.

Als ik naar mijn vader kijk, zie ik dat ik een vernieuwde versie van hem ben. Hij was in Indonesië, Porto, door ons familiesysteem een grootheid en in Nederland zette hij dat voort. Een man die vooruit kon kijken, overzicht had en mij liet inzien en horen dat wij, als voorlopig gevluchte Molukkers, de kans moesten grijpen om daadwerkelijke veranderingen in de tijd te maken. Oftewel: wat kan anders, wat kan beter, zorg dat je veranderingen door durft te voeren die voor de ontwikkeling van onze taak en ons systeem belangrijk zijn. Dit zijn bewuste en onbewuste communicatielijnen die bij mij als kind geïnternaliseerd zijn en die ik terugzie in kenmerken in mijn levensloop van de afgelopen 68 jaar.

Cultuur: Molukse natuurlijke hypnose

Mijn Molukse cultuur en familiestatus maken van mij een rijk mens, die zo intens beseft dat de wijze waarop mijn volk op de Molukken (nog steeds) de natuur en energie gebruikt om met elkaar te communiceren, in en uit trance. Het gebruikmaken van de bovenaardse en natuurlijke krachten wordt ondersteund door bestaande rituelen. Hierdoor ontstaat voor hen een verbinding met entiteiten van verschillende gradaties.

Als ik invoel, binnen mijn gezin, uit mijn ervaringen binnen de Nederlandse-Molukse samenleving en mijn terugkeer (2009) op mijn Talakua-eiland, Ambon, en in Saparoea voel ik letterlijk de sterke energie van de bevolking en haar verleden, die ook door mijn lichaam stroomt. Verbinding en tegelijkertijd een soort van trance en gevoel van overgave. De natuurlijke uitwisseling wordt extra verstevigd en opgeroepen als je mee wordt genomen naar festiviteiten (op bijvoorbeeld Ambon) met haar oorspronkelijke rituelen.

Als Molukse-Nederlander voel ik mij verdeeld. Als Molukker voel ik mij lekker, wil mij volledig overgeven aan de trance van de natuurlijke rituelen. Daarnaast, het deel waarin ik ben opgegroeid, de Nederlander met al zijn overtuigingen zegt: doe normaal of laat je niet gek maken. De verdeeldheid is ook mijn sleutel en die gevoelens maken mij rijk, want ik gebruik het voor mijn ontwikkeling door vragen te stellen als: wat kan ik hier mee en wat doe ik hiermee?

Wat mij duidelijk opvalt is dat mijn volk en cultuur een vorm van hypnose-trance veroorzaakt middels de natuurlijke krachten, rituelen, voorouders en gebeden.

Gelukkig ben ik ook in de omstandigheid geweest dat ik meerdere sjamanen uit verschillende werelddelen heb mogen ontmoeten die m.i. gelijksoortige rituelen en werkwijzen hanteren als mijn Molukse bevolking en sjamanen/medicijnmannen. Waardoor ik diezelfde natuurlijke vormen terug heb gezien.
Nadat ik mijn sjamaanschap heb omarmd, realiseer ik mij dat ik alles in mij draag dat mijn ouders, voorouders, cultuur, natuur en haar rituelen in optima forma bij zich droegen. Ook die natuurlijke hypnose-trance vorm en dat ik daar onbewust gebruik van kan maken in mijn (Nederlandse) Praktijk en hypnose.

Westerse-Nederlandse Hypnose: Digitaal en relativerend

Eigenlijk voel ik mij een Molukse-Westerse-Nederlandse sjamaan. Ik merk dat ik trots ben dat ik dit gevoel en deze vernieuwde combinatie/kenmerken mag dragen en tot uitvoer mag brengen. Een belangrijke aansturing is m.i. de woorden die mijn vader meerdere keren meegaf: “wij als voorlopig gevluchte Molukkers de kans moeten grijpen om daadwerkelijke veranderingen in de tijd te maken. Wat kan anders, wat kan beter, zorg dat je veranderingen door durft te voeren om je te ontwikkelen”.
Door mijn andere kijk op het leven heb ik blijkbaar met beide handen de woorden en aanwijzingen van mijn vader opgepakt. Hierdoor heb ik de Molukse sjamaan in mij zodanig opgewaardeerd met mijn Westerse en Nederlandse gewoontes, mijn grote verscheidenheid aan opleidingen/kennis, werkzaamheden en sportactiviteiten. De rode draad in mij is: dat ik alles wil kunnen begrijpen, wil voelen en vooral wil kunnen uitleggen (wat ik doe en waardoor) het liefst zo specifiek mogelijk. Ook wil ik dat mijn cliënten en studenten dat begrijpen.

Zo zie ik dat bij mij de Westerse digitalisering, zoals ik dat noem, heeft toegeslagen en blijkt dat ik mij ontwikkeld heb als exceptioneel hoogbegaafd mens. Voor mij is dit meer een label en niet meer dan dat. In de praktijk heb ik dat gebruikt om mijn Molukse achtergrond en systemische Talakua-kwaliteiten te optimaliseren naar deze tijd.

Achteraf gezien heb ik zoveel voordelen tot mij genomen, door mijn Molukse, natuurlijke en ritueel rijke systemische Talakua-verleden, dat van nature altijd al in mij aanwezig was. Dat heb ik onbewust een modern jasje aangetrokken, in samenwerking met mijn kennis en ervaring met de Westerse-digitale-hypnotherapie, waardoor ik sneller en gemakkelijker mensen in hypnose/trance kan brengen.

Moderne hypnotische healing door Sjamaan Adrie

Het verschil tussen mijn twee culturen m.b.t. hypnose/trance heb ik kunnen verwerken tot een hybride vorm. De centrale overeenkomst is dat ik directer communiceer. Enerzijds vanuit het natuurlijke met mensen en hun ziel. Anderzijds vanuit het Nederlandse om het te kunnen begrijpen en uit te leggen. Vanuit deze aanvliegroute neem ik mensen mee en voelen zij zich vrij snel veilig en geven zij zich over door mijn energieoverdracht van sereniteit en wijsheid.

Zolang ik leef, blijf ik ontwikkelen. Ook zolang ik leef, blijf ik beseffen wat de betekenis is van de feedback die elke dag in mijn leven krijg. Dat werk ik uit en ik ontwikkel. Vanuit die taak, die ik als jong kind kreeg, wist ik dat ik mensen mocht helpen. Nu kan ik ze helpen vanuit een nieuw elan en een moderne manier van natuurlijke trance en hypnose.

Daarnaast is mijn overtuiging dat ieder mens een sjamaan of heelmeester in zich heeft. Dat probeer ik met duidelijke communicatie bij mijn cliënten en studenten naar boven te halen. Zo wordt iedere keer een stukje van mijn onbewuste Molukse natuurlijke trance geactiveerd bij de Nederlandse mensen, waar nu de energetische ontwikkeling de volgende stap mag maken. Als je succesvol trance en hypnose bij jezelf kunt opwekken, tap je in de natuurlijk stroom van het leven. Dat is het mooiste cadeau dat iemand zichzelf kan geven.

Verdere lezen

Sjamanistische Wedergeboorte door Sjamaan Adrie Talakua

Een chronologische Samenvatting Vanaf 9 september 2023 Begin van mijn transformatieve periode. Als Sjamaan Adrie Talakua ontving ik, via mijn unieke Talakua-systeem, signalen vanuit de kosmos, de natuur, en het universum die duiden op de nadering van mijn...

Podcast: ontwikkelingen van Sjamaan Adrie Talakua

Samenvatting Er is veel gebeurt de afgelopen 7 maanden. Spiritueel en aards zijn weer meer verbonden geraakt met elkaar en op nieuwe manieren. Luister naar mijn verslag en laat mij weten of je zelf ook al meer in balans bent; spiritueel en aards. Stuur hier een...

Transformatie symptomen, 20 kenmerken van transformatie

Door de verandering in je systeem, die ontstaat na het loslaten van trauma, kun je ‘last’ hebben van transformatie symptomen. Ook kun je last hebben van vage niet te plaatsen klachten, die over de transformatie of trauma’s blijken te gaan. Het krijgen van deze...

Wat is Sjamanistische Healing?

Een belangrijk onderdeel van sjamanistische healing is het collectief onderbewuste. Dit concept is geïntroduceerd door Carl Gustav Jung en beschrijft dat beelden uit het verleden overgedragen worden van mens op mens. Dit klinkt misschien logisch, maar dat is het niet...

Ervaringen Sjamanen opleiding

Verslag van Julia, d.d. 2 februari 2020. Julia: Mijn ervaringen in het eerste weekend van de Sjamanen Opleiding Ik ben gisteren begonnen met de Sjamanen Opleiding van Adrie. Mijn ervaringen met de sjamanen opleiding na 1 dag laat ik graag weten. Gewoon uit de...

Trauma release en transformatie symptomen

Als je aan jezelf gaat werken, jezelf gaat ontdekken en je persoonlijk ontwikkeld, dan maak je een hoop mee! Inzichten, kwartjes die vallen, maar ook de belemmeringen en trauma’s die je hebt opgepakt in je leven komen in beeld. Door aan jezelf te werken, en dat kan op...

Wat doe ik als ik magnetiseer?

Wat is magnetiseren? Uit de diverse literatuur blijkt dat het magnetisme of healing een heel oud gebruik of beter gezegd een heel oude geneeswijze is die ons zelfs terugvoert tot ver voor het ontstaan van onze jaartelling. In de Bijbelse geschriften lezen we dat...

Wat is het effect van sjamanistische opstellingen?

Ja, die vraag kan ik mij voorstellen. Laat mij je meenemen in de wereld van opstellingen en specifiek mijn sjamanistische opstellingen. Mogelijk kun jij inzicht krijgen in iets dat belangrijk voor je is. Of je kunt simpelweg je beter gaan voelen door iets te...

Trainingen & workshops

Groepshealing 28 juni 2024

Op vrijdagavond 28 juni 2024, om 19.00 uur, zullen Sjamaan Adrie Talakua en zijn team (Astrid, Joanna, Monika, Maja en Thijs) een diepgaande Reading & Healing sessie leiden in de grote hal van de Einstein-academy. Deze bijzondere avond is gewijd aan het...

Persoonlijk consult

Hoe kan ik jou helpen? Helderziendheid en heldervoelendheid zijn twee elementen die ik inzet om met jouw ziel in contact te komen. Om jou te helpen gebruik ik instrumenten als healing en chakra healing. Met mijn extra zintuigen en gaven kijk ik dwars door je heen. Ik...

Sjamanen opleiding

Herkenbaar dat het leven dat je nu leidt niet is wat je had gehoopt en meer aanvoelt als ‘het is wat het is’? Kom dan naar de Sjamanen opleiding! In de Sjamanen opleiding sta jij als persoon centraal en gaan wij samen aan de slag. Door te focussen op jouw persoonlijke...

Spiritueel Business

Spiritueel Business met een sjamanistische energetische basis Tijdens deze training wordt je verwelkomd door maar liefst 3 spirituele business trainers in een luxe ambiance. Tijdens de opleiding krijg je de kans om te netwerken met mensen die, net als jij, zowel...

Sjamanistisch Trancedansen

Trancedansen en de diepte vinden in jezelf Herken je ritmes? Raken de geluiden ergens in je lichaam? Wat ervaar je? Dit en meer vragen ga je beantwoorden tijdens onze Trancedans avond. Wat is trancedansen? Trancedansen maakt een verbinding tussen muziek en de staat...

Healing & Reading

Sjamanisme is een spirituele traditie die teruggaat tot de oudste culturen en volkeren over de hele wereld. Het wordt gekenmerkt door het idee dat alles in het universum met elkaar verbonden is en dat er spirituele krachten en energieën zijn die ons kunnen...

Sjamanistische Ademsessies

Sjamanistische ademhalingssessies verwijzen naar ademhalingstechnieken die ik gebruik binnen mijn Molukse-Westerse sjamanistische tradities en mijn Westerse praktijk. Sjamanistische ademsessies betekent dat je door dieper en dieper in én uit te ademen je een schoner...

Spirituele Intimiteit voor mannen

Ervaar, voel, verdiep intimiteit en seksualiteit op ander niveau! Wat ik merk dat Intimiteit grotendeels gebruikt wordt voor de volgende stap naar seksualiteit, terwijl er een groter scala aan Intieme niveaus in de mens aanwezig zijn om je geest en je lichaam...

Spirituele Intimiteit voor vrouwen

Ervaar, voel, verdiep intimiteit voor vrouwen De trigger is dat je lijf veel meer respect en waardering verdient en dient te krijgen, zodat jij als vrouw tot veel meer in staat bent. Door in een goede energie-frequentie te genieten van de schoonheid die jij in je...

Nieuwetijdskinderen en bijzondere kinderen (gratis)

Mijn onderliggende motivatie dat ik bijzondere of anders denkende kinderen wil begeleiden en ondersteunen en m.n. vooral eerst naar de ouders. Daarom organiseer ik informatieavonden over nieuwetijdskinderen en bijzondere kinderen zoals energetisch dyslectisch,...

Groepshealing 28 juni 2024

Groepshealing 28 juni 2024

Op vrijdagavond 28 juni 2024, om 19.00 uur, zullen Sjamaan Adrie Talakua en zijn team (Astrid, Joanna, Monika, Maja en Thijs) een diepgaande Reading & Healing sessie leiden in de grote hal van de Einstein-academy. Deze bijzondere avond is gewijd aan het...

Lees verder...
Persoonlijk consult

Persoonlijk consult

Als sjamaan heb ik via mijn Opa Markus de sjamaan in mij gekregen en eigen gemaakt. Hierdoor voel ik direct met je mee en kan ik je helpen. In mijn praktijk zul je voelen dat ik een context voor je neerzet waarin jij die energie en elementen kunt ophalen die jij nodig hebt.

Lees verder...
Sjamanen opleiding

Sjamanen opleiding

Ben jij iemand die bereid is naar het hoger bewustzijn te gaan en dat te etaleren? Zou je meer willen zien dan dat je nu ziet? Heb jij een onbewust zoektocht, een interne drang of drive naar meer? Dan is de Sjamanen opleiding misschien iets voor jou.

Lees verder...