06 - 1469 4897 info@sjamaan-adrie-talakua.nl
Tropisch gekleurde vlinders - cc imsogabriel pixabay butterfly 5105982

Transformatie symptomen, 20 kenmerken van transformatie

Door de verandering in je systeem, die ontstaat na het loslaten van trauma, kun je ‘last’ hebben van transformatie symptomen. Ook kun je last hebben van vage niet te plaatsen klachten, die over de transformatie of trauma’s blijken te gaan. Het krijgen van deze klachten kunnen bijvoorbeeld plaatsvinden nadat je aan jezelf hebt gewerkt. In de vorige blog hebben we je uitgelegd hoe je trauma’s kunt loslaten en dat daar een trauma release bij kan voorkomen. In deze blog lees je meer over de symptomen die je kunt ervaren.

Transformatie symptomen zijn symptomen die zich tonen als jij in transformatie bent. Het is zoals verwarring slechts een doorgang kan zijn naar een andere realiteit. Zo beweeg je in transformatie ook van de ene staat naar een andere staat, waar je op dat moment aan toe bent. Hierdoor kun je dingen ervaren die onderweg een plek moeten krijgen of juist moeten worden losgelaten. Zie hier 20 voorbeelden van transformatie symptomen die jij kunt ervaren:

1. Innerlijke bedroefdheid en huilen zonder reden

Door het loslaten van je verleden (ook van vorige levens) kun je (diepe) innerlijke bedroefdheid en verdriet voelen. Er is geen aanwijsbare reden voor die emoties, maar je onderbewuste verwerkt je veranderingen of bereid zich voor op de veranderingen die op stapel staan. Wat je voelt lijkt op het gevoel van verhuizen: je verlaat een plaats waar je herinneringen, energie en gebeurtenissen achterlaat. Het is een rouwend gevoel van voorbijgaande aard. Daarbij kun je ook huilen zonder reden. Deze transformatie symptomen helpen ook om oude en opgekropte energie lost te laten.
Universele energie kennen we dat?

2. Een ongebruikelijk slaappatroon en intensief dromen

Door je veranderingen maak je heel veel wakker in je onderbewuste. Patronen worden opgeschud en veranderd. Dit brengt met zich mee dat je continue aan het verwerken bent en dat je slaap onrustig kan zijn. Je wordt bijvoorbeeld zonder reden tussen 2 en 4 uur ’s nachts wakker. Ook kun je overdag behoefte aan slaap krijgen. Gun jezelf ’s nachts en overdag de ruimte om je proces te verwerken. Als je ’s nachts wakker ligt, ga er dan even uit. Gun jezelf ook overdag een dutje, als dat nodig is om weer in balans te komen. Er komt vanzelf een moment dat je je energieker voelt en minder behoefte aan slaap krijgt.

Het slapen kan gepaard gaan met heftige dromen over oorlog, strijd, achtervolgingen en monsters. Dit zijn de vertalingen van de oude energie die je los laat en deze heftige dromen zijn van voorbijgaande aard. Probeer er ook zo mee om te gaan en te omarmen dat de dromen en de slapeloosheid er zijn voor je verwerking.

3. Fysieke gewaarwordingen en ontgifting

Ook fysiek kunnen allerlei symptomen zich uiten naar aanleiding van je bewustwordingsproces. Doordat je allerlei ervaringen, belemmeringen en patronen loslaat, moet je lichaam zich ontgiften. Lichamelijke klachten die je kunt voelen:

 • beven of trillen;
 • tijdelijk onregelmatige hartslag of hartkloppingen;
 • zoemen in de oren;
 • lichtflitsen in het gebied van het derde oog of pulserende lichtflitsen in het hoofd;
 • opvliegers die niet toe te schrijven zijn aan de menopauze;
 • kortademigheid;
 • vervroegde menopauze;
 • intense vermoeidheid;
 • verhitting van het fysieke lichaam;
 • onhandigheid;
 • spijsverteringsklachten;
 • krampen;
 • griepachtige verschijnselen;
 • huiduitslag;
 • pijn in spieren en gewrichten, met name in de knieën en heupen;
 • hoofdpijn, vooral aan de basis van de schedel en pijn in nek en schouders.

Om je lichaam zoveel mogelijk te helpen is het goed om veel water te drinken en gezond te eten.

4. Transformatie symptomen: duizeligheid, zweverig gevoel, gebrek aan oriëntatie

De veranderingen die je maakt, kunnen je uit balans brengen. De balans en comfortzone die je nu kent, verandert naar een ander niveau en een andere samenstelling. Terwijl je went aan het nieuwe bewustzijnsniveau en tegelijk ‘geaard’ blijft, kun je te maken hebben met duizeligheid en je zweverig voelen. Ook kun je het gevoel hebben dat je niet geaard bent of dat het niet lukt om te aarden.

Je lichaam kan iets achterlopen op het proces dat je doorloopt en daardoor een raar gevoel geven. Omarm je proces en probeer bezig te zijn met jezelf. Maak bijvoorbeeld bewust meer contact met de natuur om je oriëntatie te hervinden.

5. Grotere eetlust en gewichtstoename

Je veranderingen kunnen gepaard gaan met hoger gebruik van energie dan normaal. Hierdoor kun je meer trek hebben dan normaal of abnormale trek hebben. Herken waar je lichaam om vraagt en zorg dat je goed eet, zodat je de extra energie ook kunt aanvullen.

6. Verminderd concentratievermogen black out, vergeten

Door de enorme verwerking die plaatsvind in je onderbewuste, kun je in het bewuste je een beetje afwezig voelen. Je kunt het bijvoorbeeld ervaren alsof je een black-out krijgt. Je kunt gebrek hebben aan concentratie of je geheugen lijkt plots niet lekker te werken.

Zie het als een onbewust proces dat al je mogelijkheden en capaciteiten opeist om je te transformeren. Hierdoor heb je in het bewuste geheugen problemen met hele simpele dingen, zoals concentreren. Als je ervaart dat je er even niet uit komt, kun je bijvoorbeeld gaan slapen of rusten. Ook kun je er even uit gaan voor een wandeling. Door die rust, krijgt je systeem de tijd om de verwerking te doorleven en komt er vanzelf weer ruimte en mogelijkheden om je te concentreren en te focussen.

7. Verhoogde gevoeligheid, veel denken en obsessief willen begrijpen

Door de veranderingen en disbalans in jezelf kun je bewuste controle tijdelijk kwijtraken. Je kunt te maken krijgen met onbekende gevoelens en situaties. Als dit zeer intens voor je voelt, kan het zelf angst en paniek triggeren. Weet, nu je dit leest, dat dit ook transformatiesymptomen kunnen zijn. Nieuwe dingen kunnen heel eng en onbekend aanvoelen. Mocht je er zelf niet uit komen, bespreek je angsten en paniek dan ook met een therapeut, zodat je de rust kan krijgen om je proces van verwerking aan te gaan.
Transformatie symptomen

8. Plotselinge extreme gevoeligheid voor mensen of geluiden in je omgeving

In transformatie krijg je te maken met verschoning, ontgiften, loslaten en veranderen. Dit kan directe invloed hebben op je zintuigen zoals nieuwe mogelijkheden met je zintuigen. Bijvoorbeeld dat je beter gaat horen, ruiken en voelen. Dat kan best extreem aanvoelen. Het is zo nieuw dat je nog moet leren omgaan met die nieuwe niveaus. Dit levert op het moment van je verwerking en transformatie een extreme gevoeligheid op voor bijvoorbeeld geluiden in je omgeving.

9. Obsessieve angsten over vernietiging van de mensheid

Deze angsten kunnen door je veranderingen opeens naar boven komen: obsessieve angsten over vernietiging van de mensheid. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onderwerpen waar je je enorm druk over gaat maken, zoals: vervuiling, gebrek aan grondstoffen, buitenaardsen, technologie etc. Je kunt dan ook obsessief hiermee bezig zijn.

10. Wazig gezichtsvermogen

Wazige, zere, brandigere ogen en zelfs minder goed zien, zijn bekende transformatie symptomen. Door de grote hoeveelheid afvalstoffen die door de nieren worden verwerkt, kan het een tijdelijke weerslag op je ogen geven. Het kan zelfs net lijken of je een (nieuwe) bril nodig hebt. Na het verwerken en ontgiften kunnen deze symptomen weer geheel verdwijnen.

11. Transformatie symptomen: depressie zonder duidelijke reden

Verwerking gaat niet altijd gepaard met duidelijke emoties die naar boven komen en verwerkt moeten worden. Ook hoef je niet alles opnieuw de doorleven om het te verwerken. Een andere manier van loslaten en ‘energie opruimen’ kan gepaard gaan met een soort depressie of depressieve gevoelens. Je zit even in de put en je kunt er niet je vinger op leggen waardoor.

Omarm en heb geduld: je bent aan het verwerken en heerlijk dat je het mag loslaten!

Je huis wordt gerenoveerd, terwijl je als bewoner zelf aanwezig blijft.

12. Gevoelens van eenzaamheid, zelfs in gezelschap van anderen

Opeens eenzaam in de groep of verwijderd van anderen? Of wil je grote groepen mensen zelfs even vermijden, omdat je het gevoel hebt ze niets te vertellen te hebben? Als je heel druk bezig bent in jezelf, in je onderbewust en met veranderen en loslaten, kan menselijk contact en communiceren even niet tot jouw favoriete onderwerpen behoren. Dat is ook een voorbeeld van een transformatie symptoom. Maak je er niet druk om en neem de tijd om je eigen gang te gaan. Je vrienden zullen het vast begrijpen als je even tijd voor jezelf neemt. Daarna kom jij in ieder geval als een ander mens weer tevoorschijn.

13. Plotselinge veranderingen in werk of carrière

Doordat jij verandert en andere dingen gaat vragen is het een logisch gevolg dat de dingen om je heen gaan veranderen. Het kan zomaar voorkomen dat je van baan moet of wilt wisselen. Bedenk daarbij dat je, voor nu, een passende keuze maakt en dat niets vaststaat. Misschien zal je nog vaker tijdens, ook na je transformatie, van baan wisselen of een verandering van carrière maken.

14. Terugtrekken uit relaties met familie

Je biologische familie kies je met je ziel. Soms heb je met hen een bepaalde missie of moet je iets meemaken waardoor je bij hen terecht komt. Door je veranderingen kan het zijn dat je (tijdelijk) geen aansluiting bij hen vindt en voelt dat je weg drijft. Deze beweging heeft te maken met de ruimte die jij nodig hebt om je veranderingen door te maken. De verbindingen moet dan minder strak of close zijn. Na verloop van tijd kan dit ook weer veranderen en dan is de relatie die je dan opbouwt waarschijnlijk van een andere energetische aard.

15. Toename van “in jezelf praten”

Veranderen is in gesprek gaan met jezelf. Hierdoor kun je jezelf betrappen dat je vaker in jezelf praat of op een andere manier met jezelf communiceert. Je krijgt steeds meer inzichten in jezelf en leert jezelf steeds beter begrijpen. Je ontwikkelt vaardigheden om gebruik te maken van je innerlijke inzichten en kennis. Je bent niet gek, je hebt transformatie symptomen!

16. Het gevoel dat je niets klaarkrijgt, omdat er geen tijd is; gejaagdheid

Doordat je in je onderbewuste zo druk aan de slag bent, krijgt tijd een ander gevoel en definitie. Lineaire tijd kan minder belangrijk worden en je leeft meer in het ‘nu’. Dat kan een gevoel van gejaagdheid meegeven. Wellicht ervaar je het leven alsof je niets klaarkrijgt. Straf jezelf daar niet voor, maar voel hoe tijd zich op een nieuwe manier ontwikkelt. Probeer te doen wat je kunt, maar in ontspanning.

Soms is het pad zwaar, maar herinner je dat je nooit alleen bent!

17. Verlies van verlangen

Je voelt misschien geen enkel verlangen om ook maar iets te doen, niets kan je nog boeien. Voor nu is dat oké, omdat het een onderdeel van het proces is. Neem de tijd voor dit “niets doen” gevoel. Ga niet met jezelf in gevecht want het is van voorbijgaande aard.

18. Vreemde elektrische energiegolven in het lichaam

Het kristallijnen lichaam is ongelofelijk gevoelig en voelt solaire en lunaire energiegolven. In simpele bewoordingen je geleid een lichte mate van elektriciteit door je lichaam en door jouw veranderen kun je dat tijdelijk meer voelen. Ook kun je een soort schokken krijgen, waarbij je lichaam veranderd, waardoor jij meer kan laten stromen. De energieën die je voelt helpen vaak bij het proces om het lichaam van “nieuwe bedrading” te voorzien. Op die manier kun jij straks op een ander niveau verder. Je kunt wellicht ook meer van je eigen innerlijke wijsheid openen of je kunt meer bovenaardse informatie ontvangen. Net of je van het ene telefoonabonnement naar het volgende overgaat. Het wordt sneller, beter en daar moet je even aan wennen. Goed aarden kan dit verschijnsel in mildere banen leiden. Het is vaak het hevigst rond volle maan.

19. Toegenomen paranormale vermogens en verhoogd bewustzijn

Dit manifesteert zich vooral in het vermogen om innerlijke gedachten en gevoelens van anderen bijna te ‘horen’. Je leest iemand anders veel sneller dan voorheen en weet gelijk wat er aan de hand is. Je kunt je bewust worden van geesten, deva’s, engelen en buitenaardsen en met hen communiceren als je daarvoor open staat.

20. Een diep verlangen naar ‘Huis’ te gaan

Dit is misschien de meest moeilijke uitdaging van al deze symptomen. Je voelt misschien een diep verlangen om deze planeet te verlaten en terug te keren naar Huis/De Bron. Geen paniek, het is geen zelfdestructieve gedachte. Het is niet gebaseerd op boosheid, angst of frustratie. Hier wordt bedoeld dat “het stille deel” van jezelf graag terug zou willen naar de Bron. Het voelt alsof het hier klaar is. De karmische cyclus is compleet. Tegelijk ben je hier nog voor je aardse ervaringen en na je transformatie voel je weer welke dingen er hier nog voor je liggen om mee aan de slag te gaan.

21. Verdoofd gevoel

Je kunt het gevoel hebben dat je een beetje verdoofd bent en niet echt uit jezelf kunt komen. Dat kan fysiek voelbaar zijn of je bent emotioneel even een beetje uitgedoofd, vlak. Dit kan ook een manier zijn van je onderbewuste om te werken aan de grote schoonmaak. Hierdoor heb je in je bewuste en in gedrag dat je normaal vertoont even geen mogelijkheden om nu ook zo naar buiten te komen.

Zoveel transformatie symptomen als dat er typen mensen zijn!

Zoals je leest zijn de transformatie symptomen zeer wisselend en verschillend. Je kunt van heel veel symptomen last hebben of maar enkelen. Daarbij kun je het gevoel hebben dat je ziek (bijvoorbeeld grieperig) bent. De symptomen zijn niet per se een reden om naar de dokter te gaan. Die zal waarschijnlijk geen medische oorzaak kunnen vinden. Wel is het verstandig vinger aan de pols te houden en altijd over de symptomen te spreken met je therapeut. Zo weet je zeker dat er iemand ‘op je let’, terwijl jij je over kan geven aan jouw veranderingen. Mogelijk heb ik ook tips voor je, waarmee je je transformatie meer ontspannen kan doormaken.

Verdere lezen

Groepshealing 28 juni 2024

Op vrijdagavond 28 juni 2024, om 19.00 uur, zullen Sjamaan Adrie Talakua en zijn team (Astrid, Joanna, Monika, Maja en Thijs) een diepgaande Reading & Healing sessie leiden in de grote hal van de Einstein-academy. Deze bijzondere avond is gewijd aan het...

Sjamanistische Wedergeboorte door Sjamaan Adrie Talakua

Een chronologische Samenvatting Vanaf 9 september 2023 Begin van mijn transformatieve periode. Als Sjamaan Adrie Talakua ontving ik, via mijn unieke Talakua-systeem, signalen vanuit de kosmos, de natuur, en het universum die duiden op de nadering van mijn...

Entiteiten: hoe moet ik omgaan met energieën die niet van mij zijn?

We leven in een wereld van energie. Energie is overal om ons heen. Dat betekent dat we ook te maken hebben met zoiets als entiteiten (en helaas ook black magics). Het is iets waar niet iedereen van weet, maar waar iedereen mee te maken kan krijgen in zijn leven. Tijd...

Culturen binnen het Sjamanisme versus Hypnose en Trance?

Als praktiserend sjamaan voel ik mij een gezegend mens, omdat ik “in het nu” mag ervaren dat ik in dit leven mijn basis-inspiratie onttrek uit twee totaal verschillende culturen. Mijn oorspronkelijke Molukse-Indonesische cultuur en Westerse-Nederlandse cultuur....

Podcast: ontwikkelingen van Sjamaan Adrie Talakua

Samenvatting Er is veel gebeurt de afgelopen 7 maanden. Spiritueel en aards zijn weer meer verbonden geraakt met elkaar en op nieuwe manieren. Luister naar mijn verslag en laat mij weten of je zelf ook al meer in balans bent; spiritueel en aards. Stuur hier een...

Wat is Sjamanistische Healing?

Een belangrijk onderdeel van sjamanistische healing is het collectief onderbewuste. Dit concept is geïntroduceerd door Carl Gustav Jung en beschrijft dat beelden uit het verleden overgedragen worden van mens op mens. Dit klinkt misschien logisch, maar dat is het niet...

Ervaringen Sjamanen opleiding

Verslag van Julia, d.d. 2 februari 2020. Julia: Mijn ervaringen in het eerste weekend van de Sjamanen Opleiding Ik ben gisteren begonnen met de Sjamanen Opleiding van Adrie. Mijn ervaringen met de sjamanen opleiding na 1 dag laat ik graag weten. Gewoon uit de...

Trauma release en transformatie symptomen

Als je aan jezelf gaat werken, jezelf gaat ontdekken en je persoonlijk ontwikkeld, dan maak je een hoop mee! Inzichten, kwartjes die vallen, maar ook de belemmeringen en trauma’s die je hebt opgepakt in je leven komen in beeld. Door aan jezelf te werken, en dat kan op...

Wat doe ik als ik magnetiseer?

Wat is magnetiseren? Uit de diverse literatuur blijkt dat het magnetisme of healing een heel oud gebruik of beter gezegd een heel oude geneeswijze is die ons zelfs terugvoert tot ver voor het ontstaan van onze jaartelling. In de Bijbelse geschriften lezen we dat...

Trainingen & workshops

Persoonlijk consult

Hoe kan ik jou helpen? Helderziendheid en heldervoelendheid zijn twee elementen die ik inzet om met jouw ziel in contact te komen. Om jou te helpen gebruik ik instrumenten als healing en chakra healing. Met mijn extra zintuigen en gaven kijk ik dwars door je heen. Ik...

Sjamanen opleiding

Herkenbaar dat het leven dat je nu leidt niet is wat je had gehoopt en meer aanvoelt als ‘het is wat het is’? Kom dan naar de Sjamanen opleiding! In de Sjamanen opleiding sta jij als persoon centraal en gaan wij samen aan de slag. Door te focussen op jouw persoonlijke...

Spiritueel Business

Spiritueel Business met een sjamanistische energetische basis Tijdens deze training wordt je verwelkomd door maar liefst 3 spirituele business trainers in een luxe ambiance. Tijdens de opleiding krijg je de kans om te netwerken met mensen die, net als jij, zowel...

Sjamanistisch Trancedansen

Trancedansen en de diepte vinden in jezelf Herken je ritmes? Raken de geluiden ergens in je lichaam? Wat ervaar je? Dit en meer vragen ga je beantwoorden tijdens onze Trancedans avond. Wat is trancedansen? Trancedansen maakt een verbinding tussen muziek en de staat...

Healing & Reading

Sjamanisme is een spirituele traditie die teruggaat tot de oudste culturen en volkeren over de hele wereld. Het wordt gekenmerkt door het idee dat alles in het universum met elkaar verbonden is en dat er spirituele krachten en energieën zijn die ons kunnen...

Sjamanistische Ademsessies

Sjamanistische ademhalingssessies verwijzen naar ademhalingstechnieken die ik gebruik binnen mijn Molukse-Westerse sjamanistische tradities en mijn Westerse praktijk. Sjamanistische ademsessies betekent dat je door dieper en dieper in én uit te ademen je een schoner...

Spirituele Intimiteit voor mannen

Ervaar, voel, verdiep intimiteit en seksualiteit op ander niveau! Wat ik merk dat Intimiteit grotendeels gebruikt wordt voor de volgende stap naar seksualiteit, terwijl er een groter scala aan Intieme niveaus in de mens aanwezig zijn om je geest en je lichaam...

Spirituele Intimiteit voor vrouwen

Ervaar, voel, verdiep intimiteit voor vrouwen De trigger is dat je lijf veel meer respect en waardering verdient en dient te krijgen, zodat jij als vrouw tot veel meer in staat bent. Door in een goede energie-frequentie te genieten van de schoonheid die jij in je...

Nieuwetijdskinderen en bijzondere kinderen (gratis)

Mijn onderliggende motivatie dat ik bijzondere of anders denkende kinderen wil begeleiden en ondersteunen en m.n. vooral eerst naar de ouders. Daarom organiseer ik informatieavonden over nieuwetijdskinderen en bijzondere kinderen zoals energetisch dyslectisch,...

Transgender workshop

Vaak wordt mij de vraag gesteld hoe ik hiermee omga. Juist doordat mensen ongemakkelijke gevoelens ervaren, blijkt dat ik mijn sjamanistische gaven mag en kan gebruiken om individuele zaken aan het licht te brengen die heel veelzijdig zijn. Als sjamaan kan ik deze...

Persoonlijk consult

Persoonlijk consult

Als sjamaan heb ik via mijn Opa Markus de sjamaan in mij gekregen en eigen gemaakt. Hierdoor voel ik direct met je mee en kan ik je helpen. In mijn praktijk zul je voelen dat ik een context voor je neerzet waarin jij die energie en elementen kunt ophalen die jij nodig hebt.

Lees verder...
Sjamanen opleiding

Sjamanen opleiding

Ben jij iemand die bereid is naar het hoger bewustzijn te gaan en dat te etaleren? Zou je meer willen zien dan dat je nu ziet? Heb jij een onbewust zoektocht, een interne drang of drive naar meer? Dan is de Sjamanen opleiding misschien iets voor jou.

Lees verder...
Spiritueel Business

Spiritueel Business

Een 5-daagse opleiding onder begeleiding van 3 spirituele business trainers, waarin je leert wat je nodig hebt om op jouw eigen manier in een goede energie te komen én succesvol te zijn in je werk, en hoe het komt dat er ruis zit op het net niet of niet behalen van jouw essentiële volgende stappen op het werk.

Lees verder...